Sziget2016

Röviden, tömören, ütősen – TEDx a Szigeten

Ha kifejezetten nincs is kedvenced, de biztosan láttál már pár érdekes TEDx-előadást. Oktatásról, kultúráról, szerelemről – bármiről, mert a TEDx a legérdekesebb és legváltozatosabb előadásokat és előadókat gyűjti össze. Ha nem is értesz egyet esetleg az előadó mondandójával, annyit biztosan el kell ismerned, hogy a TEDx-es prezentációk profik. Szerencsére a Szigeten sem kell szellemi táplálék nélkül maradnod, csak aztán győzz választani a listából.

Lesznek történetek többek közt Észak-Koreáról, megtanulhatod a meditáció 5 alapszabályát, bepillanthatsz a nagyvárosok titkos életébe és megtudhatod, hogy milyen inspiráló tud lenni a véletlen. A program péntektől (08.12.) keddig (08.16.) tart, az előadások minden nap 17:00-kor kezdődnek.

Az előadások teljes listáját megtalálod a sátorban; most csak azokat gyűjtöttük össze, amiket szerintünk mindenképpen hallanod kell. Le ne maradj róluk!

Molnár Ádám: A nap hőse

Mind imádjuk a mindennapi hősöket, azokat, akik tetteikkel egyszerűen jobb hellyé teszik a világunkat.100%-ig biztos, hogy te is voltál már ilyen hős valaki számára valamikor. Akkor is, ha nem tudsz róla. De ha tudnál róla, hogy valakinek igazán fontos, amit tettél – megtennéd újra? Lennél a napom hőse?

Molnár Ádám_tedxy2015
Molnár Ádám

Zalka Csenge: Mese a történetek közösségépítő erejéről

Zalka Csenge nemzetközi mesemondó. Külföldi fellépésein magyar meséket mond három nyelven; cserébe hazahozza más országok, más kultúrák történeteit. Kellner- és Fulbright-ösztöndíjas; több nemzetközi mesemondó szervezetben ő képviseli Magyarországot. Egy valódi mesemondó történetei mindenkihez szólnak; rajtuk keresztül kapcsolódik össze több tucatnyi ország több ezer színes lelkű művésze.

Jadd Tank: LIBERTÉ TOUJOURS

Mi a szabadság és miért van rá szükségünk olyan nagyon? Kitől akarunk szabaddá válni? A hajsza örök. Amikor éppen mi nyerünk, ünneplünk és zászlót lengetünk. De a kör sosem zárul be – újra indul a hajsza. Groteszk, mégis gyönyörű. A táncos előadás egy huszonéves New York-i arab fiú történetét meséli el a szabadság lázas kereséséről. Ha a „Liberté Toujours” nem jelent számodra semmit, ne aggódj! Teljesen rendben van. Az előadás végére tisztább lehet a kép.

Hovanyecz Tamás: Őszinte és tudatos vállalkozások

Meg kellett valaha játszanod magad? Emberek milliói esnek ebbe a csapdába napi szinten, amikor besétálnak a munkahelyükre. Mi történik akkor, ha teremtünk egy olyan teret, amiben az lehetsz, aki lenni akarsz? Hogyan tudjuk kinyitni a bennünk rejlő kreativitást, hogy olyan vállalkozásokat építsünk, amelyek pozitív társadalmi hatást fejtenek ki? Gyere és fedezzünk fel olyan hálózatokat és megközelítéseket, amelyek nem szabványosítanak – egy boldogabb világ megteremtésért.

A legtöbb előadás 20 perces, de lesznek 30+30 perces előadások is, ahol kérdezni is lehet.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb