Színes

Románia és Csehország unikban, Lengyelország a passzív fiúkban erős

fotók: Depositphotos

 

Itt az év vége, a Grindr pedig ismét közzétette a felhasználók anonimizált adatai alapján készült statisztikáját. A Grindr Unwrapped adataiból nemcsak az derül ki, hogy merre van a legtöbb aktív, passzív vagy uni felhasználó, de az is, hogy hol használják a legtöbben a meleg randiappot, hol a legtöbb arcképes profil, vagy hogy melyek a felhasználók által legtöbbet hallgatott zeneszámok.

A türelem a legfőbb erény – de talán más appok esetében

A felhasználók beállításai szerint az azonnali laza találkozásra az amerikai, az ausztrál, az angol, az ír és a kanadai felhasználók nyitottak a leginkább – a legnagyobb százalékban ők választották a “right now” opciót.

Aktív, passzív, uni

Az arányokat tekintve a legtöbb aktív felhasználót sorrendben a Fülöp-szigeteken, Kolumbiában, Argentínában, Izraelben és Indiában találjuk, míg arányaiban a legtöbb passzív felhasználót Vietnám, Kína, Dél-Afrika, Peru és Lengyelország jegyzi. Ami pedig az uni úriembereket illeti, a listán Venezuelát, Costa Ricát, Romániát, Oroszországot és Csehországot találjuk.

Face to face

A Grindr azt is megvizsgálta például, hogy az amerikai felhasználók hol vállalják leginkább az arcukat. Az időnként és helyenként torzókban és fake fotókban tobzódó applikációban a világ kvázi melegfővárosa, San Francisco toronymagasan vezeti az arcképes profilok mezőnyét.

Talán meglepő módon a megadott címkék tekintetében a legnépszerűbb a vaccinated, azaz a beoltva, ezt pedig az olyan hagyományos tagek követik, mint a discreet (diszkrét), a kissing (csókolózás), a fwb (friends with benefits, barátság extrákkal) és a cuddling (összebújás).

 

 

A profilokban feltüntetett zeneszámok listájával hozzák a kötelezőt a felhasználók, szinte már-már sztereotíp módon is: a legnépszerűbb a Kiss Me More (Doja Cat, SZA), de megtaláljuk még a Montero (Call Me By Your Name) (Lil Nas X), a Rain On Me (Lady Gaga, Ariana Grande), az Easy On Me (Adele) és a Happier Than Ever (Billie Eilish) számokat is.

Ami a másfajta számokat illeti, a felhasználók havi szinten egymilliárd tapot nyomnak, havonta 5,4 millió profilt mentenek el kedvencként, valamint az üzenetekben 82 millió olyan fotót küldenek el, amelyek csak korlátozott ideig maradnak megtekinthetők.

Sex and the City

Városokra lebontva teljesen logikus, hogy a legnagyobb metropoliszokban lesz a legtöbb felhasználó. Ezt a listát Párizs vezeti New York, São Paulo, London és Los Angeles előtt. Ugyanígy nincs abban sem semmi meglepő, hogy a legnagyobb lélekszámú országokban használják a legtöbben a Grindrt: India, Brazília, Mexikó, az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok alkotják az élmezőnyt. Az innen látványosan hiányzó Kínára egyszerű a magyarázat: ott a Grindrnél négyszer nagyobb, jelenleg a világ legnagyobbjának számító meleg randiapp, a kínai alapítású Blued terjedt el.

Szomorú vasárnap

Az applikáció használata valamiért varázsütésre szinte az egész világon vasárnap este pörög fel igazán. Hogy ennek mi lehet az oka, az nem derül ki az összesítésből, az azonban igen, hogy Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Afrikában is a vasárnap esti kilenc óra számít a leginkább pörgős időszaknak, Európában pedig a vasárnap délután öt óra. Az ausztrálok kilógnak a sorból a péntek esti tíz órával, míg Ázsiában szombat este tízkor van a csúcsidő.

Az Unwrapped világszerte 13 millió olyan Grindr-felhasználó anonim, összesített adatait használta fel, akik megadták a fenti információkat a profiljukon. A nem vagy csak részben kitöltött profilok miatt ezért az eredmények nem tekinthetőek reprezentatívnak még a Grindr felhasználóira sem, nemhogy a meleg férfiak közösségére nézve, ezt nem szabad elfelejteni. Ezzel persze maga a randiapp is tisztában van, és év végén inkább csak játékos formában, érdekességként osztja meg ezeket az információkat a nyilvánossággal.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb