Hírek

Roma-kamion: Együtt a rasszizmus és homofóbia ellen!

A Humen Magazin büszkén áll be médiapartnerként a Gypsy & Queer & Happy Roma-kamion mögé, hogy együtt hirdessük: az elfogadás olyan sokszínű, mint a szivárvány!

Nagyszerű üzenetet hirdetve megy majd végig az Andrássy úton szombati Budapest Pride-on a Gypsy & Queer & Happy Roma-kamion, égető problémára felhívva a figyelmet: a meleg roma fiatalok nehéz helyzetére, akiket nem csak a homofóbia érint mindennapjainkban, hanem a rasszizmus is.

A kamionon GypsyRobot zenél majd, de ott lesz Szilvási Gipsy Folk Band, akik meleg himnuszok cigányzenei feldolgozásaival is készülnek, és a PA-Dö-Dö énekesnője, Lang Györgyi is tiszteletét tesz.

A kamion céljai között szerepel, hogy megmutassa: a roma emberek is megvetik a homofóbiát és transzfóbiát, ahogy a melegek is megvetik a rasszizmus minden formáját. A szervezők el szeretnék érni, hogy a roma közösség is felfigyeljen a homofóbiára és transzfóbiára, és elérje a nyitottságot az LMBT-közösségekkel szemben, hiszen a roma közösségeken belül a homofóbia ugyanolyan égető probléma kell hogy legyen, mint a rasszizmus – elvégre mindkettő a kirekesztésről szól és arról a tévképzetről, hogy valaki valami miatt – legyen az bőrszín vagy nemi orientáció – jobb vagy több a másik embernél.

gypsy queer happy

A kamion párbeszédet akar teremteni a roma, a nem roma és az LMBT-emberek között, hogy a nem roma LMBT-emberek és a roma emberek ráeszméljenek, hogy ugyanazért küzdenek: minden másság elfogadásáért és minden gyűlölet elnyomásáért.

Itt az ideje megmutatni, hogy cigányok és nem cigányok együtt képesek tenni az elfogadásért, az egyenjogúságért.

Magyarországon a roma LMBT-emberek sok esetben vannak fokozottan nehéz helyzetben, közülük is leginkább a fiatalok. Nem csak a rasszizmussal, de a homofóbiával  is meg kell küzdeniük, ami sok esetben saját közösségükön belül éri őket, hiszen a roma családokban sok esetben intenzívebben élnek a tradíciók és vallás, amik nehezebbé teszik az elfogadást.

Ezen felül a kamionon megemlékeznek Milán Rózsá, a tavaly elhunyt meleg- és emberi jogi aktivista munkásságáról.

A Humen Magazin mindig fontosnak érezte, hogy leszámoljon a másság szóval és azt üzenje a világnak, hogy nem vagyunk mások. Napjainkban nem csak a nemi orientáció miatt tartják másnak az embert, hanem anyaországa, nyelve, kultúrája vagy bőrszíne miatt is. Le akarunk számolni a mássággal. Minden mássággal. Ezért büszkén állunk be a Gypsy & Queer & Happy Roma-kamion ügye mellé. Ott találkozunk!

Facebookon itt találsz további információkat!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin