Lifestyle

Robogj, tekerj vagy érkezz stílusosan egy Mini Cabrio-val a Szigetre!

 

A szabadság szigete két év kihagyás után most már kétségkívül visszatért az életünkbe, hogy újra élvezhessük a legnagyobb sztárok koncertjeit, valamint hogy különleges hazai és nemzetközi produkciók varázsában tölthessünk el közel egy hetet a Szigeten.
A fesztivál programjairól – kiemelve az LMBTQ+ fellépőket és a Magic Mirrort – már írtunk nektek, de ahhoz, hogy ezeket élvezni is tudjuk, fontos a gondtalan kijutás is, hiszen minden ott kezdődik – vagyis már a gardrób előtti készülődéskor –, és senkinek nem jó, ha ez az út nem a legjobb hangulatban telik. Az idei évben megannyi lehetőség közül választhatunk, hogy kijussunk a Szigetre.

Tömegközlekedés

Az egyik legnépszerűbb módja a fesztiválra való kijutásnak a BKK járatainak igénybevétele, amelyek között egy nagyon praktikus elem a H5-ös HÉV, ami idén is közlekedik éjszaka a Batthyány tér az Aquincum között, valamint napközben is sűrűbben járnak a vonatok.

A külföldről hazaérkezőknek pedig újdonság, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferjáratot is közlekedtet a BKK. A repülőtérről a Sziget felé augusztus 8–14. között, a Szigetről a repülőtér felé augusztus 13–16. között közlekednek a transzferbuszok.

 

Hajó

A korábbi évekhez hasonlóan most is indul a Sziget hajójárat, amely a Jászai Mari téri dokk és a Sziget Fesztivál dokkja között közlekedik délután 2 és hajnali 2 között.

Taxi

Amennyiben a kényelmi faktor is fontos számodra, akkor a taxi egy jó opció lehet idén is a fesztiválra való kijutáshoz és hazaútra egyaránt. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy manapság eleve nagyon nehéz taxit találni a városban, és ugyan a taxitársaságok ebben az időszakban emelt autószámmal lesznek jelen, még így is sokszor nagyon hosszú várakozási időre kell számítani. Az viszont most is egy plusz pont, hogy hazafelé a K-híd túloldalán található taxiállomáson kényelmesebb lesz autót találni és nem kell egészen a Szentendrei útig gyalogolni.

Share Now

Nem csak a legkényelmesebb, de árban is jóval kedvezőbb megoldást kínál a taxihoz képest idén a Share Now autómegosztó szolgáltatása, amelyet ráadásul a Szigeten dedikált parkoló használatával vehetsz igénybe.
Abban pedig kétségkívül egyetérthetünk, hogy egy Mininél pedig – főleg, ha az cabrio – nem is lehetne stílusosabban érkezni a fesztiválra.
Az applikációt letöltve a városban rengeteg benzines vagy elektromos autót találhatunk, amivel egészen a Sziget bejáratánál található dedikált ShareNow parkolóba tudunk beállni.

Ezt a budai alsó rakparton haladva, a H-híd felől lehet megközelíteni, amit egyébként csak engedéllyel rendelkező autók – ez esetben a Share Now autók is – vehetnek igénybe. A parkolótól pedig néhány perc sétával el is érjük a beléptető kapukat.

 

Amennyiben még nem próbáltad a Share Now-t és a Sziget alatt regisztrálnál, úgy a SZIGET22 promóciós kóddal most a regisztrációs díjat is elengedik. Ehhez nem kell mást tenned, csak letölteni az alkalmazást, pár kattintással regisztrálni, valamint feltölteni a jogosítványod és beírni a promóciós kódot.

 

Roller

A fesztivál ideje alatt, ha a Lime rollert választod, akkor az alkalmazásban keresd a kijelölt parkoló pontot, melyet a helyszínen egy Lime plakát is jelezni fog a K-híd mellett.

Kerékpár

A biciklivel érkezőknek ingyenes tárolás, gyorsszervíz és kölcsönző is jár. Kerékpárúton juthatsz el a Szigetre a budai rakparton a H-hídon keresztül egészen a bejáratig, ahol a kijelölt kerékpártárolóban elhelyezheted a kétkerekűdet.

Robogó

A Blinkee elektromos robogói is gyors kijutást biztosítanak számodra. Foglalj az applikációban és megérkezésedkor parkolj le a H-hídnál található vendégparkolóban.

 

Bármilyen közlekedési formát is választasz, ne feledd, hogy csak kipihenten és alkoholmentesen ülj a volán mögé vagy pattanj fel bármilyen kétkerekűre!

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb