Hírek

Robert De Niro szerint az USA-nak a meleg elnökjelöltre van szüksége

A színész hivatalosan is kijelentette, hogy Pete Buttigieg-t látná legszívesebben 2020-tól az Amerikai Egyesült Államok elnöki székében.

Amikor a sajtó Robert De Nirót a legújabb filmjéről, Az ír-ről kérdezte, felmerült a következő évben esedékes amerikai elnökválasztás is. Az újságírók arra voltak kíváncsiak, vajon a színész szerint ki győzhetné le Donald Trumpot? Az eddig sem volt titok, hogy De Niro mennyire ellenzi a jelenlegi amerikai elnök tevékenységét, most pedig arról is beszámolt, hogy bár több jelölttel is szimpatizál, talán mégis South Bend polgármesterére szavazna – írja az Out.

 

Robert De Niro

 

„Kedvelem Buttigieg-t. Mindennel rendelkezik, ami hitelessé teszi őt – Rhodes ösztöndíj, afganisztáni veterán. Lehet, hogy fiatal, de szerintem, ha kapna egy esélyt, valami egészen különlegeset tudna véghez vinni.”

Bár Buttigieg kampányát többen aggódva fogadták, és kérdésessé vált, vajon hogyan is viszonyulnak a szavazók egy nyíltan LMBTQ jelölthöz, De Niro szerint Pete Buttigieg szexuális irányultsága csakis a javára válhat a versenyben.

„Meleg férfiként ő olyasvalaki, aki egy marginalizált csoportból érkezett a társadalom pereméről, ezért az emberek más etnikai csoportokból is azonosulhatnak vele, még akkor is, ha ők maguk nem melegek, mert így is tudják, milyen érzés lehet az elnökjelöltnek. Úgy gondolom, hogy jelenleg éppen egy olyan emberre van szükségünk, mint Buttigieg.”

 

Pete Buttigieg

 

Attól függetlenül, hogy ilyen nyíltan támogatja a meleg elnökjelöltet, De Niro több versenytársának is zöld utat adna a választás során, mint például a milliárdos Michael Bloombergnek, aki a közelmúltban jelentette be indulását. A színész azonban Bloomberg és Buttigieg mellett szívesen támogatná a korábbi alelnököt, Joe Bident is, mivel véleménye szerint Biden képes lenne lenyugtatni a kedélyeket és elhozni a békét az Amerikai Egyesült Államokban.

Míg egyelőre Biden áll az élen, Buttigieg attól függetlenül, hogy felmérések szerint a feketék nem szívesen szavaznának rá, szintén feljebb tört Iowában, és nem sokkal maradt le Bidentől a New Hampshire-i felmérések szerint.

A múlthéten tartott elnökjelölti vitát követően Buttigieg egyfajta rekordot döntött, hiszen míg a vita előtt csupán a válaszadók 25,6%-a szavazott volna rá, utána ez a szám 31,9%-ra emelkedett. Bár Buttigieg szavazatai emelkedtek a legtöbbet, mégis Joe Biden került az élre, akinek 53,9%-ról 55,6%-ra emelkedett potenciális szavazóinak száma a vita végére.

 

 

Previous post

Meleg, fekete, bevándorló, házasságban élő férfit választottak püspöknek

Next post

Még mindig nagyon sok téves információ kering a PrEP-ről