Hírek

Rihanna és Harry herceg élőben csináltattak HIV-tesztet

rihanna-prince-harry-02

 

December 1-én, az AIDS világnapján Rihanna és Harry herceg mindketten épp Barbados-on voltak, és élő adásban csináltattak HIV-tesztet.

“Ne vegye le mindet!”

– tréfálkozott a herceg a vérvétel előtt. Harry herceg ezzel édesanyja nyomdokaiba lépett, a néhai Diana hercegnő az AIDS egyik korai aktivistája volt. Megölelte a betegeket egy olyan korban, amikor a betegségről számtalan téves információ keringett és hisztérikus paranoia övezte.

 

 

“Rihanna és Harry herceg közös akciója határozott lépés a HIV-tesztek elfogadása felé, és fiatalok millióira lesz hatással a világon. Reményeink szerint a mai fiatalok már úgy nőnek fel, hogy ismerik a HIV veszélyeit, és képesek befolyásolni saját szexuális egészségüket. Kettejük nyilvános támogatásával egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez, és a HIV-stigma nélküli világhoz is. A betegség terjedése még távolról sem állt meg, de ha többen követik a példájukat, egy nap megtörténik.”

 

Prince Harry and Rihanna take an HIV test on #WorldAIDSDay 2016

Watch as Prince Harry and Rihanna are tested in Barbados for HIV on World AIDS Day, to show how easy the process is. December 1st is World Aids Day; during h…

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb