HírekPride

Rest in Pride: videóüzenettel emlékeznek meg az orlandói áldozatokról

Többek között Greg Louganis olimpikon és Candis Cayne transznemű előadóművész is szerepel a videóban, amely a halálos áldozatokra emlékezik. 

A Broadway-sztárok szívhez szóló dala után egy másik videókampány is elindult RestInPride címmel a YouTube-on. A hírességeket is felvonultató összeállítás lényege, hogy a résztvevők felidézik a legjobb élményeiket, amik LMBT identitásukból fakadtak vagy amik az LMBT közösséggel kapcsolatosak.

“Melegnek, leszbikusnak, transzneműnek lenni gyönyörű dolog – érdemes büszkén vállalni. Azoknak az emlékére, akiknek sajnos már nem lesz lehetőségük többé büszkén kiállni a világ elé, a legszebb emlékeinket osztjuk meg.”   

Greg Louganis műugró – az AIDS egyik nagy túlélője – például azt idézte fel egy mondat erejéig, amikor édesanyjával 1995-ben együtt vettek részt a San Diego-i Pride-on. Candis Cayne természetesen transzneműként való coming outjáról emlékezett meg, és arról, hogy a szülei mekkora szeretettel fogadták.

Vannak olyanok is, akik az áldozatok ismerősei, barátai, családtagjai: Wilson Cruz színész, akit különféle sorozatokból ismerhetünk, egy rokona, Brenda fotóját feltartva emlékezett meg az asszonyról. “Ő az unokatestvérem, Brenda, és most arra emlékezem, mennyire szerette a meleg fiát, és hogy mindig azt mondta: bármit megtenne érte.” 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb