Kultúra

Rengeteg a titokban meleg bollywoodi színész

“Bollywoodban nagyon sok színész titkolja a melegségét, és heterónak tettetik magukat” – nyilatkozta Kirron Kher színésznő és politikus, az indiai LMBT közösség egyik szószólója.

61e262952f22d86715f76c12b5d478d8_ls

“A filmek segítenek a kisebbségeknek. Hosszú idő kell még hozzá, hogy az emberek nyíltan merjenek beszélni erről a témáról. Változásra van szükség, és a filmek ebben nagy szerepet játszhatnak” – mondta Kher a Mumbai Mirrornak. Kher 2011-es Dostana című filmjében egy tipikus indiai anyát alakított, aki nagyon megdöbben fia homoszexualitásán, de végül elfogadja.

Kher saját bevallása szerint mindig is támogatta az LMBT közösséget. “A hit és a gyönyör személyes ügy.  Az, hogy melyik istenhez imádkozom, és hogy mi izgat fel az ágyban, az én dolgom. Vegyes a baráti társaságom, vannak köztük homoszexuálisok, heterók és biszexuálisok is. Nem a szexuális irányultságuk határozza meg a barátságunkat.”

Az indiaiak életében a család nagyon erős központi szerepet tölt be, így ő is erről az oldalról fogta meg a témát: “Évekbe telt az is, amíg az indiai szülők végre elfogadták a mentális betegségekkel élő gyermekeiket, de ma már végre nyílt párbeszéd folyik ezekről a dolgokról. Ha a szülők végre ledöntik a homoszexualitást övező morális és szociális tabukat, akkor ezen a téren is történhet előrelépés.”

Amellett, hogy színészkedik, Kirron Kher a Bharatiya Janata Párt tagja is, amely egybehangzóan támogatja az LMBT közösség jogegyenlőségére irányuló törekvéseket. “A legfontosabbnak azt tartom, hogy olyan oktatási programokat dolgozzunk ki, amik segítenek megértetni az emberekkel a homoszexualitás tudományos és orvosi hátterét. Ezzel felszámolhatjuk azt a sztereotípiát, hogy a szexuális orientáció döntés kérdése.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb