Kultúra

Renée Zellweger bújhat Judy Garland bőrébe és megérkezett a film első előzetese is

Egy évvel ezelőtt érkezett a hír, hogy a legendás énekes és színésznő, Judy Garland életének egy részletét vászonra viszik. Akkor azt is megtudhattuk, kit ért a megtiszteltetés, hogy eljátszhassa a főszerepet. Most májusban pedig végre a film első előzetese is megérkezett.

A Pathé és a BBC Films koprodukciójában kerül a mozikba a Judy Garland életrajzi film, mely a Judy címet viseli, és a főszerepben nem mást, mint az amerikai színésznőt, Renée Zellwegert láthatjuk – írja a Gay Star News.

A film java 1968-ban játszódik, egy évvel a színésznő halála előtt. Immár harminc év telt el az Óz a csodák csodája által hozott sikerek óta, és a hatvanas évek végén Londonban tartott koncertsorozatokat, miközben magánélete cseppet sem mondható tökéletesnek.

Mindaz, amin akkoriban keresztül kellett mennie, amikor a nőknek nem lehetett volna hatalommal bírniuk a saját életük felett, velem maradt a forgatásoknak köszönhetően, és remélem, hogy az embereket is megérinti a története, akárcsak engem” – nyilatkozta Zellweger, amikor arról mesélt, milyen is volt Judy Garlanddá válni a film kedvéért.

Az előzetesben olyan színészek mellett láthatjuk Zellwegert, mint az American Horror Story sztárja, Finn Wittrock, aki Garland ötödik és egyben utolsó férjét alakítja a filmvásznon, vagy éppen a Judy harmadik férjét játszó Rufus Sewell.

Bár sokan izgatottan várják, hogy végre láthassák a filmet, melynek bemutatójára idén ősszel kerül sor az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, mégsem mindenki boldog. Judy Garland lánya, Liza Minnelli ugyanis, mikor értesült a film érkezéséről és a főszereplő személyéről, egy nem éppen pozitív bejegyzést osztott meg közösségi oldalán:

Soha életemben nem találkoztam vagy beszéltem Renée Zellwegerrel. A Judy Garlandról készült filmet semmilyen formában nem hagyom jóvá. Minden hír, mely ennek az ellenkezőjét közli, száz százalékban kitaláció.

 

 

Previous post

Továbbra is akadályozzák Olaszországban az azonos nemű szülők jogi elismerését

Next post

Eldorado a berlini Bermuda-háromszögben – A duhaj húszas évek queer virágzása