Hírek

Rendőrségre ment az apa leszbikus lánya hivatalos kapcsolata miatt

Kelet-India Kendrapara járásában egy leszbikus pár négy év után múlt szombaton úgy döntött, regisztrálja kapcsolatát a helyi bíróságon. Sabitri Parida és Monalisa Nayak életének ezen új szakasza azonban nem indul zökkenőmentesen – és nem a bürokratikus hatósági eljárás miatt.

Nayak Pattamundai-ban élő édesapja ugyanis úgy érezte nem nézheti tétlenül lánya boldogságát és feljelentést tett a helyi rendőrségen. A dokumentum szerint azért ellenzi a kapcsolatot, mert lánya nincs beszámítható állapotban.

Pattamundai elhelyezkedése Indiában

És miért nincs beszámítható állapotban? Az édesapa meggyőződése, hogy lányán a szerető feketemágiát alkalmazott – és abban kéri a rendőrség segítségét, hogy nyomozzon utána, pontosan mit is alkalmaz.

Ki lesz kérdezve a lány azzal kapcsolatban, vajon kényszerítve van e rá, hogy kapcsolatot tartson fenn a másik hölggyel, vagy önszántából van vele” – nyilatkozta egy nyomozó a helyi rendőrségen.

Pattamundai rendőri hivatala

A leszbikus pár kapcsolatát regisztráló jogász csak annyit tett hozzá, hogy a legfelsőbb bíróság döntése értelmében a homoszexuális párkapcsolatok többé nem büntetendőek. A helyi média pedig arról is beszámolt, hogy valószínűleg ez volt az első alkalom a térségben, hogy azonos nemű pár regisztrálta kapcsolatát önkormányzati hivatalnál.

https://humenonline.hu/rendkivuli-india-tobbe-nem-bunteti-a-homoszexualitast/
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb