Életmód

Rendhagyó pride járatot indít a Virgin légitársaság

Alapítása óta először jövőre New York City ad otthont a World Pride-nak, olyan városok mögé felsorakozva, mint Róma, London és a kanadai Toronto. A választás azért esett az amerikai metropoliszra, mert 2019-ben lesz az ötvenedik évfordulója a Stonewall-lázadásnak, amely alapjaiban alakította át a huszadik századi LMBTQ-jogi mozgalmat.

A lázadás részleteivel és máig gyűrűző hatásával a 49-ik évfordulón írt cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

49 éve tört ki a Stonewall lázadás

A World Pride 2019 mögé nem kizárólag a helyi LMBTQ-közösség, hanem a város teljes önkormányzata és számos helyi, valamint nemzetközi vállalat, politikusok, közszereplők és sztárok egyaránt odaállnak.

Nem kivétel ez alól az amerikai bázisú Virgin légitársaság sem, amely rendhagyó Pride Flighttal tiszteleg a nagy esemény előtt.

A különleges járat 2019 június 28-án London Heathrow repülőteréről száll fel és New Yorkban landol majd. A járat házigazdája a Broadway-sztár és a Netflixen futó Unbreakable Kimmy Schmidt című show színésze, Tituss Burgess, de a kabin teljes személyzete (ide értve a pilótákat és a drag queeneket, akik ezúttal légikísérőként szolgálnak) is az LMBTQ-közösség tagjaiból kerül ki.

Íme egy jópofa rövid kedvcsináló az úthoz!

 

 

A körülbelül hét órás úton garantáltan egy pillanat sem telik majd unalmasan. Erről Tituss mellett DJ, drag queen bingó, valamint rapidrandi is gondoskodik majd. A jegyeladásból befolyó összeg jelentős hányada pedig a brit Attitude Magazine pride események szervezéséért felelős alapítványához kerül majd. További részletek a magazin honlapján találhatóak.

FRA EU post inject banner
Previous post

Herstory - Pepper LaBeija és a drag ball világa

Next post

Az előbújás segíthet a magyar LMBTQ-közegen