Hírek

Rekordszámú, 45 nyíltan meleg képviselő lesz az új angol parlamentben

A Konzervatív Párt és a Munkáspárt is 19-19 meleg képviselőt tudhat a soraik között az új választás után, őket a Skót Nemzeti Párt párt követi 7 képviselővel.

 

A csütörtöki parlamenti választásokat követően rekordszámú nyíltan meleg képviselő került be a 650 fős alsóházba, ők a parlament 7 százalékát teszik ki. Ezzel az Egyesült Királyság rendelkezik a világon a legnagyobb számú LMBTQ politikussal a törvényhozásban. A 2015-ös választások után még 39 nyíltan meleg politikus ült a parlamenti padsorokban.

Az újonnan megválasztott 45 képviselő között 36 férfi és 9 női politikus van. A választásokon indult néhány transznemű politikus is, közülük idén egyetlen jelölt sem tudott mandátumot szerezni.

Az előrehozott választásokat kiíró Theresa May vereséggel felérő választási győzelme után ismét a konzervatívok alakíthatnak kormányt. Másfél hónappal a választások előtt még húsz pontos előnnyel vezettek a nehezen magára találó Munkáspárt előtt, de a konzervatívok végül mégis elvesztették eddigi kormányzó többségüket.

 

(GayStarNews)

 

hirdetés
Previous post

Filmajánló - Jupiter holdja

Next post

10 esküvői fotó az egyenlő házasság jegyében