Életmód

Rekordot döntött az interneten megismerkedő azonos nemű párok aránya

Minden korábbinál magasabb azok aránya az azonos nemű párok körében, akik interneten ismerték meg egymást – állítja egy kutatás, amelyet január végén publikáltak az Amerikai Egyesült Államokban.

A Stanford Egyetem és az Új-Mexikói Egyetem kutatói a 2000-es évek legeleje óta rendelkezésre álló adatokat vetették össze a legfrissebb, 2017-re vonatkozóval.

Fontos megemlíteni, hogy a statisztikák az Amerikai Egyesült Államokban élő melegek és leszbikusok ismerkedési szokásaira vonatkoznak.

 

 

A trend egyértelmű: az internethasználati szokások változásával, az okostelefonok elterjedésével a hagyományos ismerkedési fórumok egyre inkább háttérbe szorulnak az online felületek és applikációk mellett.

2017-ben az azonos nemű párok 65 százaléka, tehát közel kétharmada talált hosszú távra párt magának online. A heteroszexuális pároknál ez az arány 39 százalék, tehát jóval alacsonyabb, azonban 2013 óta már náluk is vezető ismerkedési módszer. Érdekesség, hogy az azonos nemű pároknál már közel két évtizede, 2000 óta.

A kutatás arra is kitér, hogy a Grindr megjelenése nagyon nagy szerepet játszott a mobiltelefonos applikációk használatának elterjedésében, valamint az elmúlt évek fontos változása, hogy az online társkeresés már egyáltalán nem számít “cikinek”, természetessé vált.

2017-ben az azonos nemű párok körében a második leggyakoribb ismerkedési mód az étteremben, vagy bárban történő, a harmadik pedig a barátokon keresztüli volt. A lista végén a templom kullog.

FRA EU post inject banner
Previous post

Mindkettőtökre büszkék vagyunk csajok!

Next post

LMBTQ mesekönyv felolvasása miatt tartanak megfigyelés alatt egy tanárt