KultúraSziget2017

Rekeszizom-torna – Stand Up Comedy a Szigeten

Élőben, tévében vagy online – valahol már biztosan láttál stand-up comedy előadást. Talán kedvenc fellépőd is van, akit a szarkasztikus/túlzó/nagyzoló/lehetetlen/lehengerlő/megismételhetetlen/fekete humora miatt kedvelsz. A paletta végtelen, egy dolog állandó: a jókedv. Hogy ezt hogyan éri el nálad az előadó, az nem számít. Úgyhogy irány a Magic Mirror sátra, ahol a Sziget Comedy keretében Dave Thompson invitálására Nagy-Britannia egyedi, megismételhetetlen és összetéveszthetetlen arcai és Magyarország egyik legismertebb komikusa adják egymásnak a mikrofont. Mosolyogj!

Emlékszel Tinky Winkyre a Teletubbies sorozatból? Mindig is érdekelt, hogy ki bolondozik a lila kosztümben? Akkor most itt az idő, hogy megtudd: Dave Thompson. A Sziget Fesztivál idei Comedy programjának házigazdája már visszatérő vendég a Magic Mirror sátrában. A brit komikusról azt mondják, olyan, mintha az internet összes macskás videóját egybesűrítették volna. Gyere és nézd meg, hogy lehet valaki még Tinky Winkynél is furcsább.

És hogy kiket hívott meg Dave?

Michael Fabbri
Sötét és őszinte humorral közelíti meg a mindennapok kényesebb kérdéseit. Könnyedén váltogat a durvább, megosztó témák és a könnyű bolondozás között. Frissítő eklektikusság és briliáns humor – gyere, és éld át te is!

Charmaine Davies
Dolgozott már Judi Dench-csel és Jo Branddel is. Színpad, mozifilmek, televízió (BBC 1; Channel 4; Sky) – már minden megvolt neki. Idén szeretné lenyűgözni a Sziget közönségét is, amire minden esélye megvan pezsgő, barátságos és vicces személyiségével.

Sean Meo
A Time Out “Az év komikusa”-díj nyertese, a világ egyik legjobb előadó és szövegírő komikusa. Korábban profi snooker-játékos volt, csak utána váltott a színpadra. Szingapúr, Melbourne, Nagy-Britannia, Kanada és Amerika után augusztusban Sean beveszi a Sziget Fesztivál színpadát is.

Dickie Richards
Dickie lengyel szülők gyermeke, de már Londonban született, azóta pedig beutazta Európát “paprikajancsi” stand-upjával és hódít mindenfelé a világ legrövidebb poénjával. Érkezz időben, nehogy lemaradj róla!

Prince Abdi
Komikus és színész egyben. Egyedülálló és sokoldalú humorát megmutatta már a BBC, a Comedy Central és az ITV műsoraiban is. Szerepelt több vígjáték- és drámai sorozatban is.

Paul Ricketts
Nagy-Britannia egyik legkeresettebb nevettetője, aki a brit stand-up klubok állandó visszatérő fellépője. Egyszer bolondos, egyszer szürreális, néha komoly, néha önéletrajzi ihletésű, máskor politikai humorral támad. Egy biztos: mindig vicces.

Patrick Lamb
2013-ban Bécsben kezdte a pályafutását “A sör tao-ja” című egyéni fellépésével. Még csak másodszor állt színpadon, de máris Dylan Moran közönségét melegítette be. Azóta nincs megállás: 2015-ben bemutatta második szóló esjét “WTF?” címmel. Az utóbbi időben rendszeresen ad interjút osztrák tévéműsorokban, ahol a leggyakoribb kérdés: “Ez a Brexit-ügy…elment az eszetek?”

Joe Bor
“Az év komikusa” és “Az év zsidó komikusa”-díj nyertese, több tévéműsor fellépője, és független filmes. Joe Bor sokoldalúságával téged is le fog nyűgözni.

Geoff Boyz
Fellépett már minden nagyobb városban és jelentősebb stand-up klubban. Szerepelt a BBC Radio 2 élő stand-up comedy show-jában, dolgozott tévéműsorokban (Dead Ringers, This Morning, Comedy Store). Önálló színházi esteket is készít.

The Oddbods
Hármasban szép az élet, gondolhatta Steve Bowditch, Dave Thompson és Dickie Richards, amikor összeálltak, hogy trióban is szórakoztassanak. Egyik leghíresebb számuk a “Meztelen Lufi Tánc”. Ne hagyd ki!

Galla Miklós (Magyarország)
A magyaroknak biztosan nem kell bemutatni Galla Miklóst, Magyarország kreatív forgószelét. Humorista, zenész, a Holló Színház alapítója, a L’art pour l’art Társulat egykori tagja, zene- és szövegszerző, absztrakt képek festője. Kifinomult humora összetéveszthetetlen. A magyar mellett angolul is bármikor elszórakoztatja közönségét, ő fordította Monty Python Repülő Cirkuszának teljes szövegét. Találkozott, együtt vacsorázott és interjúzott mind az öt még élő Python-taggal. Sőt, Eric Idle-lel még közösen is fellépett a “Nem a messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú)” magyarországi előadásában.

 

Zsebedits Patrik

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb