Lifestyle

Randitippek a profitól koronavírus idejére

Robyn Exton

 

Robyn Exton 2013-ban szeretett volna egy barátnőt. A tettek mezejére lépett, létrehozta a queer nőknek szóló HER társkereső alkalmazást, amelynek mára 113 országból 6,5 millió felhasználója van.

Csakhogy közben a lassan egy éve tartó koronavírus-járvány miatt a randizás alaposan átalakult. Nem lehet már csak úgy beülni valahová az ismerkedés ideje alatt egy vacsorára, vagy egy italra. De persze ettől még messze nem lehetetlen a randizás továbbra sem, Exton pedig a PinkNews-szal osztotta meg 8 tuti tippjét a megváltozott körülményekhez.

Amelyek egyáltalán nem különlegesek, sőt, és később is jó hasznát vehetjük, ha randialkalmazást használunk.

1. A profilkép a legfontosabb
Evidensnek tűnik, pedig Exton szerint a legtöbbünk számára egyáltalán nem az. Tapasztalatai szerint sokan egyszerűen csak túl akarnak esni az adatlap létrehozásán, pedig aki nem csupán egy random képet tölt fel, hanem odafigyeléssel választja ki a profilképét, az máris 90 százalékkal járul hozzá a sikerhez. Ha nem vagyunk biztosak saját szelfi-készítési képességünkben, akkor ne féljünk segítséget kérni, mert Exton szerint a profilképen egyszerűen túl sok múlik.

2. Még aznap küldj üzenetet, ha megvan a match!
Ezt kötelező meglépni Exton szerint. Tapasztalatai szerint nagyon gyakran előfordul, hogy két ember matchel, de egyikük sem küld üzenetet, mert arra várnak, hogy a másik lépjen. Aztán amikor még két nappal később sem jött az üzenet, már azt gondolják, hogy igazából csak nekik jött be a másik és már el is bizonytalanodnak. Éppen ezért még aznap írni kell.

3. Adj esélyt a video-randinak is!
Ez biztosan nem jön be mindenkinek, mert a személyes jelenlét szükséges ahhoz, hogy érezzük, valóban megvan kettőnk között a kémia. Sok esetben azonban nincs, ami természetes – ez azonban már egy video-randi során is kiderülhet. Ezért a járvány időszakában bátran használhatjuk ezt az opciót, hiszen megspórolhatjuk a személyes jelenlétet azokban az esetekben, ahol egyébként sem lenne második randi.

 

fotó: Twitter

 

4. Csak lazán!
Ne görcsölj rá a személyes randira! Exton szerint sokan úgy kezdenek bele a találkozóba, mintha csak egy üzleti megbeszélésen lennének. Pedig éppen hogy természetesnek kellene lennünk – csak ugye, ezt könnyű mondani. A szakértő szerint ideális esetben olyan lazán kellene beszélgetünk, mint amikor telefonnal a kézben mászkálunk fel-alá a lakásban. Akár tetszik, akár nem, ezt bizony csak sok gyakorlással tudjuk fejleszteni, ha esetleg nem megy.

5. Legyenek tuti kérdéseid!
Ez a pont kissé talán ellentmond az előzőnek. Hiszen legyünk lazák és spontánok, de azért legyen egy kész kérdés-listánk?! Exton szerint igen, mert így még a randi előtt végiggondoljuk, hogy mi az, amit tényleg meg szeretnénk tudni. Ez egy lehetőség egyrészt arra, hogy végig vegyük, a múltban mitől tartottunk vonzónak valakit, másrészt hogy új emberekben mit szoktunk szimpatikusnak tartani.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ettől függetlenül nem érdemes szigorúan ragaszkodni a saját kérdéseinkhez, hiszen menet közben is kiderülhet annyi minden, amitől vonzó lesz a randi partnerünk, pedig nem is volt rajta a listánkon.

6. Legyen előre megbeszélt vége a randinak!
A szakértő erősen ajánlja, hogy az első randi alkalmával határozzuk meg a randi végét. Például ha este 7-kor találkozunk, közüljük az elején, hogy van valami fontos dolgunk nyolckor, vagy kilenckor. Még akkor is, ha egyébként az ég világon semmi dolgunk nincs, mert így vész esetére lesz egy menekülési útvonalunk a nem túl fényes randiból.

 

 

7. A személyes találkozás kulcsa a kommunikáció
A tapasztalatok szerint a járványhelyzet idején sokan részesítik előnyben a szabadtéri randikat, ahol tartható a szükséges távolság. De mi lesz így az intimitással? Exton azt javasolja, hogy a hasonló kérdéseket muszáj tisztázni az első személyes találkozás elején, vagy akár még előtte. Mindig fontos a kommunikáció, most azonban főleg, hiszen a randi végén talán elkerülnénk a biztonság kedvéért egy puszit, vagy épp búcsúcsókot. De már az elején beszéljük meg, hogy ezt csak a koronavírus-helyzet miatt tennénk, nehogy félreértse a partnerünk a szabadkozást. A kínos helyzetek minimalizálásra egyszerűen a kommunikáció a legjobb eszköz.

8. Használjuk ki az időt a saját igényeink kiismerésére!
Ha van a jelenlegi helyzetnek előnye, randifronton biztosan az, hogy van időnk befelé is figyelni. Korábban sokan szinte futószalagon váltottak üzeneteket és találkoztak új emberekkel, és nem is igazán gondolták végig, ki volt az, akivel igazán jól érezték magukat a választékból. A lassabb ismerkedés azonban megteremti a lehetőséget, hogy felismerjük, kivel sikerült igazán jót beszélgetni, ki mellett éreztük boldognak magunkat, és kivel szeretnénk több időt eltölteni még.

 

Exton tapasztalatai szerint a koronavírus-járvány azokat is a randiapplikációk felé terelte, akik korábban idegenkedtek ezektől. Csak remélni tudja, hogy a jelenlegi helyzetre javasolt tippeket akkor is használjuk majd, ha végre vége lesz a korlátozásoknak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb