Nagyvilág

Randidroggal rabolnak ki melegeket New Yorkban, 2 halálos áldozat eddig

The Q NYC klub / Fotó: Cole Saladino, Thrillist

 

Egy ismeretlen banda hónapok óta áldozatokra vadászik New York Hell’s Kitchen negyedében, amely Manhattanben található. A célpontok meleg férfiak, akik többségét kifejezetten melegbárokban szemelték ki az elkövetők – írja a New York Post. Eddig két halálesetet tudnak hozzájuk kötni.

A New York-i rendőrség külön munkacsoportot hozott létre, hogy kivizsgáljon legalább egy tucat hasonló, nem halálos kimenetelű esetet, amelyekben három férfi vett célba tehetősnek tűnő áldozatokat melegbárokban. Bedrogozták őket, és több tízezer dollárt raboltak tőlük, kiürítették a bankszámláikat és a hitelkártyáikat. A gyilkossági csoport legalább két halálesetet vizsgál.

Bár a támadások többsége melegbárban történt, legalább egy esetben az áldozatot egy Greenwich Village-i ír pubban környékeztek meg, szintén Manhattan egyik negyedében.

Az egyik elhunyt a 33 éves John Umberger, akit feltehetően a The Q NYC klubban szemelt ki a banda. Az ő holttestét a lakásán találták meg, elvitték a telefonját, számlájáról pedig 25 000 dollárt emeltek le.

Öt héttel korábban közel azonos körülmények között a 25 éves Julio Ramirezt holtan találták egy taxi hátsó ülésén, egy órával azután, hogy három ismeretlen férfi társaságában látták távozni egy melegklubból, két háztömbnyire a The Q NYC-től. Telefonja és hitelkártyái eltűntek, és körülbelül 20 000 dollárt loptak el tőle.

Mindkét áldozat drogtúladagolásban halt meg, és a bizonyítékok arra engednek következtetni, hogy randidroggal kábították el őket.

Sokan vannak

Több szülő is jelezte a sajtónak, hogy gyermekeiket a két áldozathoz hasonlóan bedrogozták és kirabolták. Egy fiatal egyetemista apja szerint a fia hasonló körülmények között, szintén a The Q NYC-ben ismerkedett meg három férfival, akikkel aztán a lakására ment, velük tartott a fiú egy barátnője is. Mindkettejüket bedrogozták, tárcáikat, telefonjaikat elvették, a lakást is kifosztották, és különféle applikációk segítségével a bankszámláikat lenullázták. Még hitelt is vettek fel az egyikük telefonja segítségével.

Ugyanakkor egy másik, nem meleg áldozatot egy távolabbi negyed egyik ír pubjában környékeztek meg, és a személyleírások alapján nem ugyanazok, akik a Hell’s Kitchen-beli bűncselekményeket elkövették, így valószínűleg két banda is vadászik az éjszakában szórakozókra.

A nyomozást bonyolítja, hogy New York állam új törvényei szerint a lopás nem számít erőszakos bűntettnek, és az elkövetők nem tarthatók óvadék ellenében fogva sem.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin