Nagyvilág

Rajtakapott egy azonos nemű pár esküvőjén a rendőrség Nigériában

A hétvégén 19 embert tartóztattak le Nigériában, mert állítólag részt vettek egy azonos nemű pár esküvőjén. A rendőrség 15 férfira és négy nőre csapott le december 18-án, Kanóban.

A rendőrség szóvivője, Lawal Ibrahim Fagge a BBC-nek elmondta, hogy egy fülest követően razziáztak a rendezvény helyszínén. Azt is megosztotta a hírcsatornával, hogy a pár mindkét tagja elmenekült. A rendőrség keresi őket.

Fagge elmondta, hogy a letartóztatottakat „tanácsadásra” kényszerítik, de nem fogják megbüntetni őket. „Nem fognak börtönbe kerülni. (…) Először tanácsot adunk nekik, bevonjuk a szülőket, és reméljük, hogy változtatnak az életmódjukon„.

A nigériai Gay Community News beszámolója szerint a letartóztatottak tagadták, hogy egy az azonos nemű pár esküvőjén vettek részt. Azt mondták, hogy csupán egy táncklub tagjainak partijára mentek.

Kano Nigéria északi részén található, ahol a lakosság túlnyomórészt muszlim hitű. Az afrikai ország déli része többnyire keresztény, de ugyanúgy konzervatív és homofób.

A homoszexualitás az ország iszlám saría törvényei, valamint világi törvényei egyaránt illegális. Akár 14 év szabadságvesztésre is ítélhetik azt, akit azonos nemű partnerrel szexuális aktuson kapnak. A saría törvény szerint a büntetés halálra kövezés.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin