Itthon

Radványi Viktória kapja idén az MTV EMA Generation Change-díját

Az MTV Europe Music Awards idén a Generation Change-díjjal öt olyan aktivistát tüntet ki, akik világszerte az LMBTQ jogokért küzdenek. A díjazottak között van Radványi Viktória is a Budapest Pride csapatából.

 

 

A vasárnapi EMA-gálán adják majd át a díjakat, és minden győztes kiválaszthat egy-egy szervezetet, amely pénzadományt kap az MTV-től. A díjátadó az All Out nevű LMBTQ érdekvédelmi csoporttal együttműködésben valósul meg.

„Ami összeköti őket, az a hihetetlen bátorság és a közösségük szolgálatára való elszántság. Együtt ötvözik az erőt, a szeretetet és az alázatot, és ők képviselik a globális LMBTQ mozgalom legjobbjait” – áll Matt Beard, az All Out ügyvezető igazgatójának sajtóközleményében.

Az öt díjazott: Amir Ashour (Irak), Matthew Blaise (Nigéria), Sage Dolan-Sandrino (Egyesült Államok), Erika Hilton (Brazília) és Radványi Viktória (Magyarország).

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón kijelentette, hogy szerinte az idén Budapestről sugárzott MTV gálát „a kormány elleni provokációra” fogják felhasználni, és kizártnak tartja, hogy kormányzati szinten fogadják Magyarországon az Európai Unió LMBTQ nagykövetét – saját bevallása szerint Gulyás még azon is meglepődött, hogy az uniós nagykövetek között ilyen pozíció is létezik.

 

 

Az LMBTQ közösség mellett áll ki a Budapestről sugárzott MTV Europe Music Awards

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin