Hírek

Radcliffe megfejtette, miért van kevés nyíltan meleg színész

Daniel Radcliffe Victoria Derbyshire vendége volt a minap, és lerántotta a leplet arról, miért van olyan kevés nyíltan meleg színész.

A fiatal színész a saját példáján keresztül magyarázta el ezt a kérdést: 2001-ben belecsöppent Harry Potter-szerepébe, és nagyon nehéz abból kitörnie. Szerinte Hollywood előszeretettel szterotipizálja a színészeket, és azt akarják, hogy minél közelebb legyenek a mainstreamhez.

“Szeretjük azt gondolni, hogy egy ez nagyon, de nagyon előremutató ipar, de van jó  pár terület, amelyen le van maradva. Például ezért nem coming outolnak a meleg és leszbikus színészek, mert akkor a producerek és rendezők nem adnak nekik heteró szerepeket. Bebeszélik maguknak, hogy a közönség nem hinné el, hogy ők ott most heterók.”

Fotó: Bella Howard/The London Magazine
Fotó: Bella Howard/The London Magazine

Radcliffe szerint Neil Patrick Harris az Így jártam anyátokkal című sitcomban üdítő kivétel volt, ahogy megformálta a lehető legheteróbb karaktert.

Arra a kérdésre, hogy akkor Hollywood rasszista-e, a színész így válaszolt: “Eléggé tagadhatatlan.” Ezzel a meglátással amúgy nincs egyedül, hiszen a legutóbbi Oscar-gálát több színész és rendező is bojkottálta, mivel úgy vélték, a jelöltek között nagyon kevés kisebbségit találni. A minapi Emmy-díjátadón pedig Jeffrey Tambor és Laverne Cox adott hangot annak, hogy minél több transznemű tehetségnek kellene esélyt kapnia filmiparban. Adam Lambert pedig azért utasította el a Rocky Horror Picture Show főszerepét, mert szerinte Frank-n-Furtert transz színésznek kell eljátszania.

radcliffe

Victoria Derbyshire az LMBT-támogatásról is faggatta Radcliffe-et. “Úgy nőttem fel, hogy egy csomó meleg férfit ismertem. Nem volt számomra nagy felfedezés” – fejtette ki.

Természetesen a műsorvezető arról kérdezte a színészt, hogy van-e esély arra, hogy Harry Potterként újra a filmvásznon találkozhatunk vele, mondjuk Az elátkozott gyermek feldolgozásában. “Senki sem keresett meg ezzel, és biztosan kijelenthetem, hogy nem vállalnám. Hat év telt el az utolsó Potter-film óta, és én élvezem, hogy mást csinálhatok. Talán majd 30 év múlva, ha remake-et forgatnak belőle, akkor elgondolkodok rajta. Lehet, hogy én leszek Harry apja.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb