HírekKultúra

Rád vár a Földi paradicsom!

Különleges, érzékeny témákat tárgyaló dráma érkezik a Trafóba december 8-án. Az előadás után egy beszélgetéen is részt vehetünk.

 

 

Caryl Churchill a kortárs dráma “nagyasszonya”, az egyik legtöbbet játszott kortárs szerző. Külföldön. A műveiért többször is Obie-díjjal jutalmazott, 2018-ban pedig Életmű-díjjal kitüntetett szerző a Földi paradicsomot 1979-ben írta. Csaknem 40 évvel a megírás után, 2017-ben került a darab magyar közönség elé. Mért telt el ennyi idő? Hogyan reagál a hazai közönség a darabra és az előadásra?

 

 

Az évszázadokon átívelő családtörténet témája univerzális: a darab a nő és a férfi családban betöltött szerepének kérdését két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja. Vajon van remény egy korszerű és működő családmodellt kialakítani, amelynek minden tagja megbecsült és egyenrangú félként vesz részt a közösségben?

„…Churchill darabja olyan, mint az elmúlt kétszáz év nagy szexuális csoportterápiája; a darabban a nemi szerepek tudatosan és pontos céllal keverednek, számtalan komikus helyzetet szülve…”

Bíró Bence dramaturg

 

„…Gyakorlatilag mindenki mindenkivel dug. Tekintet nélkül a másik nemi hovatartozására. Teszem hozzá, a szereposztás sincs rá tekintettel. Az aktus, hogy fiú nőt, nő (kis)fiút, meglett férfi lánygyermeket játszik, ezúttal nem rosszízű divathóbort, nem magamutogató rendezői allűr… Nem hab a tortán. Maga a torta.”

Kállai Katalin  ART7

Ezekre a kérdésekre is keressük majd a választ december 8-ána Trafóban , amikor is az előadás után meghívott vendégünk, Csáki Judit színikritikus moderálásával beszélgetünk az alkotókkal és nézőinkkel az előadásról, illetve Caryl Churchill művéről.

 

 

Földi Paradicsom

Helyszín: Trafó – Kortárs Művészetek Háza Budapest, Liliom u. 41, 1094 Időpont: 15:00–17:40 Jegyek: 2000 Ft/diák: 1600 Ft

További információk és jegyek a Facebook-eseményben:

KVT/Caryl Churchill:Földi paradicsom – Kísérőprogrammal

No Description

 

 

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Homofób múltja miatt mégsem Hart celebrálja az Oscart

Next post

Orgiaforgatás közben jegyezte el egymást a két melegpornó-színész