Hírek

R.I.P. Randy Blue – Bedőlt az egyik legnagyobb melegpornó stúdió

Az ezredforduló után indult, Los Angeles-i székhelyű Randy Blue 2009 és 2012 a melegpornóipar igazi nagyágyúja volt.

episode1web
A legnépszerűbb stúdiók közé tartozó cég istállójába a szakma legnagyobb szupersztárjai tartoztak, számtalan előadó kezdte itt a pályáját: Chris Rockway, Malachi Marx, Cayden Ross, vagy épp az a Topher DiMaggio és Diego Sans, akik mára az elsővonalba dugták küzdötték magukat.
A fénykor szűk négy évében hétről hétre a legdögösebb pasik a Randy Blue oldalán tűntek fel. Mára minden erőfeszítésük ellenére a cég menthetetlenül behalt, a szaksajtó egyöntetűen leírta a stúdiót.

A korábban exkluzív anyagokat, web-sorozatokat is szállító cég az év elején állt le a saját gyártású, rendszeres epizódokkal. Márciusban aztán javarészt cseh gyártású, hullámzó minőségű, de legjobb esetben is B-kategóriás videók jelentek meg az oldalon, amiket kelet-európai producerektől vásároltak.

De a Randy Blue stúdió még népszerűsége csúcsán is képes volt amatőr üzleti húzásokra. Ilyennek számított az is, amikor a kalózverziók terjedése miatti félelmükben még saját előfizetőiknek sem engedték meg a filmek letöltését.

Ahogy csökkent a bevétel, kockázatos lépésre szánták el magukat. 2015 márciusában az addig a biztonságos szexet preferáló stúdiónál átálltak a bareback szexvideókra. A rövid időre újra megugró népszerűség aztán meredeken zuhanni kezdett, amikor a közönség szembesült a ténnyel, hogy a döntés hatására a teljes istálló lecserélődött. A gumi nélküli jeleneteket a többnyire  heteroszexuális előadókból álló A-kategóriás sztárok ugyanis nem vállalták (ennek oka lehet az is, hogy talán a stúdió nem tudta a legszigorúbb egészségügyi előírások betartását garantálni).

A konkurenciához igazoló elsővonalbeli előadókat nem sikerült igazán pótolni, bár a vérfrissítés telitalálat pornószínészeket is hozott. (Akik azóta már szintén a versenytársaknál  dolgoznak.)

A jelek szerint a tulajdonosok végleg feladták, hogy visszaküzdjék magukat az élvonalba. Már nem nyomulnak, hogy a látogatók előfizetést vásároljanak, sőt, Free Tube néven az oldalukon elérhetőek a régebbi jelenetek HD-minőségben teljesen ingyen, streamelve, minden regisztráció nélkül.

Olcsó kelet-európai jeleneteket még vásárolnak, és továbbra is üzemeltetik a biztos bevételt hozó élő web-kamerás szolgáltatásukat. A Randy Blue tehát nem tűnik el, anyagilag még bőven termel  a tulajdonosoknak, de már rég megszűnt a szakma egyik zászlóshajójának lenni, és innen nincs visszatérés.

diego-shawn-19

 

Previous post

Meleg pár nyerheti az Ikea orosz címlap-versenyét

Next post

Indiai filmhét - Bollywood újra a Puskin moziba költözik