Kultúra

Queer színpaddal melegít a Bánkitó Feszivál

Szerdán a nulladik nappal indul a legnagyobb kisfesztivál, a Bánkitó, immár kilencedik alkalommal, ahol idén külön Queer színpadon forrósodik fel a hangulat minden este. A tóparton már most beindult az intenzív fröccs-chill terápia, a korán érkezettek már csobbantak a tóban, a hét második felére pedig végig kánikulát ígérnek. Lássuk, mi várható idén a bánki melegfronton.

 

 

Idén az LMBT közönséget a Bánkitó külön helyszínnel, a Queer színpaddal várja – az Aurórából is jól ismert pro-LMBT hozzáálláson kívül három hatalmas queer dj settel készülnek a szabadság és a szabad bulizás jegyében. Ezért aztán minden éjszaka a legnagyobb magyar queer bulisorozat-szervezői nyomják a bulit, három hatalmas szettel készülnek. A melegbulikat a Bánkitó a legnagyobb helyszínükre, az Északi színpadra szervezte.

Csütörtökön Brutkó Diszkó a Bánkitó Queer színpadán: a pesti queer bulik igazi nehézsúlyú veteránjai újra bevetésre indulnak, garantáltan fullba tolják majd a veretést. Tomboláscentrikus diszkóra számítsatok, napjaink legfrisseb zenéi nélkül.

Pénteken a méltán híres !Szkafander melegbulik szervezői csapnak a lemezek közé. Három dj, Fatma, Legars és Marion főleg deep house-t és tech house-t nyomatnak majd a jól ismert magas színvonalon. A közönség egy közösség, vallják a szkfanderesek, ez a szemlélet pedig a bulijaikról sem hiányzik. Az ő kapitányságuk alatt garantáltan inkluzív, széleskörűen befogadó hellyé változik a Bánkitó Queer színpada, és beindul a straight friendly house clubbing.

Végül szombaton a Queer színpadon a WOW – Women on Women, a 2013-ban beindult partisorozat. Előre lányok, előre, a WOW szombati bánkitós bulijához foghatót a fővárosban egész biztos nem láttatok még. Lipstick leszbik, famme-ok és butchok, itt a helyetek, hozzátok a haverokat is! A csapatás garantált.

 

 

A Bánkitó nem csak reklámfogásból hívja magát összművészeti fesztiválnak: progresszív, kortárs, folyamatosan megújuló. A jól bevált formulán nem is változtattak sokat, a merítés viszont nagyobb, hisz külföldi fellépőkkel erősödött a lineup, így az európai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáit vonultatják fel idén Bánkon. A Bánkitó emellett civil és kulturális fesztivál, ami egy fontos, aktuális és rizikós témát piszkál meg idén is. A programok koncentráltabbak és tartalmasabbak lesznek, a szervezetek interaktívan, a közönséggel és a többi meghívott zenésszel és művésszel együtt fognak üzenni, hogy ‘KORRUPCIÓ = NEM OKÉ’. A színházi és képzőművészeti merítés pedig minden eddigit túlszárnyalt: négy nap alatt 16 egyedülálló előadás közül válogathattok, olyan társulatokkal, mint Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble, a TÁP Színház, a Dollár Papa Gyermekei, és így tovább.

 

 

Hasznos infó lehet, hogy végig durva kánikulát ígérnek a Bánkitó Fesztivál alatt, így érdemes naptejjel, fürdőruhával nekivágni a bulizásnak (a Bánki-tóból koncertet hallgatni egyébként next level élmény, mindenkinek ajánljuk). A vasárnap tábort bontó buli Budapesttől csak egy órára van, idén közvetlen buszokat is indítnak, így szerdai lejutás és a vasárnapi visszaérkezés is kényelmesen elintézhető. Idén a SHARE jótékony kézművel sört is rendelheted, minden jéghideg korsóval a megtépázott civil szervezeteket támogatod. A szervezők üzenik, hogy a fesztivál teljes hossza alatt kaphatóak jegyek online, helyszíni áron.

 

Previous post

Foglalkozásoktól tiltaná el a melegeket egy kormánypárti politikus

Next post

Bohém nyári rapszódiák