Színes

Queer rajongói alkotásaival köszönti a pride hónapot a LEGO

Június elseje a világ számos pontján a pride hónap kezdetét jelöli – és ezzel együtt rengeteg nemzetközi szervezetnél és cégnél is (Magyarországon a Budapest Pride június végén kezdődik és július végéig tart, a vadonatúj útvonalú felvonulással és záróbulival bezárólag).

A pride hónaphoz az elmúlt néhány évben a LEGO is látványosan felzárkózott, gondoljunk csak a tavalyi pride témájú szettjükre. Idén pedig a LMBTQ közösség tagjait kérték fel, hogy készítsenek kreatív, önkifejező alkotásokat a színes kis elemek felhasználásával.

 

 

A LEGO Csoport a honlapon is elérhető közleményben jelentette be, hogy elindította az „A-Z of Awesome” elnevezésű, 2023-ig tartó kampányát, amely LEGO-építmények segítségével ünnepli a befogadást és a queer közösség önkifejezését.

Annak érdekében, hogy az ábécé különböző betűiből a lehető leghitelesebb lehessen a legtartalmasabbat kihozni, az egyes betűk terveit a közösség tagjai, köztük LEGO-rajongók, fiatalok és idősek és a LEGO alkalmazottjai közösen alkotják meg. A pride hónap során megjelenő betűk célja a queer közösség és a különböző rövidítések megértésének és elfogadásának elősegítése.

 

 

Emlékszem, hogy felnőve szégyenérzetem volt, mintha valami baj lenne velem, vagy azokkal a dolgokkal, amikre vágyom, amiket akarok. Ez a projekt azért fontos, mert lehet, hogy van olyan interszexuális személy, aki szeret LEGO-ból építkezni, és ez segíthet neki abban, hogy lássa magát ábrázolva. Számomra jelentős változást jelentett volna, ha láthattam volna viszont magamat a médiában és a kultúrában megjelenő történeteken keresztül” – nyilatkozta Pidgeon Pagonis interszex aktivista, a projekt egyik résztvevője.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin