Nagyvilág

Queer fiatalnak írt megható levelet a meleg amerikai miniszter

Szívez hszóló levelet írt egy tizenéves queer aktivistának Pete Buttigieg amerikai közlekedési miniszter. Zander Moricz részt vesz a floridai “Ne mondd, hogy meleg” törvényt támadó perben.

A fiatalember májusban nagy médiafigyelmet kapott az Amerikai Egyesült Államokban érettségi búcsúbeszédével. A nyíltan meleg tinédzser a meleg szó használata helyett göndör hajáról beszélt, amikor aktivizmusáról beszélt, és kiemelte az állam homo- és transzfób törvényének hatását.

Moricz emellett a floridai Sarasota megyében található Pine View iskolában megszervezte a “Mondd ki, hogy meleg” sétát, és ő a legfiatalabb felperes az említett perben. A tinédzser Twitteren osztotta meg, hogy nemrég kapott egy levelet Buttigiegtől, amelyben a nyíltan meleg politikus megköszöni Moricznak a “kiállását és érdekérvényesítését“.

Miután Chasten és én láttuk az év eleji érettségi beszédedet, és hallottunk az Oktatási Minisztériumban való megjelenésedről, szerettem volna személyesen is megköszönni a kiállásodat és érdekérvényesítésedet” – írta Buttigieg.

A szellemesség és a bátorság kombinációja olyan módon hatott az egész országban, amely olyan emberek javát szolgálja majd, akikkel soha nem is fogsz találkozni“.

 

 

Pete Buttigieg hozzátette, hogy tudatában van annak, hogy az első nyíltan meleg miniszterként végzett munkája csak az előtte járók aktivizmusának és érdekérvényesítésének köszönhetően vált lehetővé.

Úgy vélte, hogy Moricz példája “ajtókat nyit meg sokak előtt, akik most felnéznek” a tinédzserre, aki “a középiskola elvégzése után megkezdi utazását“.

Moricz a Twitteren köszönte meg Buttigieg levelét, mondván, hogy “a Floridáért folytatott harc még csak most kezdődik“. Bár eredeti beszédét a floridai diák iskolájában nem mondhatta el, az Oktatási Minisztérium lehetőséget nyújtott neki rá.

 

 

Moricz több felperes egyike a floridai “Ne mondd, hogy meleg” törvény ellen indított perben, amely az egész államban tiltja a szexuális irányultság és a nemi identitás megvitatását az osztálytermekben. Az LMBTQ-ellenes jogszabályt Ron DeSantis republikánus kormányzó márciusban írta alá.

LMBTQ jogvédő csoportok, diákok és családok indítottak keresetet az állam ellen a törvény miatt, és azt “törvénytelen kísérletnek nevezték arra, hogy megbélyegezzék, elhallgattassák és eltöröljék az LMBTQ embereket Florida állami iskoláiban“.

Februárban Pete Buttigieg veszélyesnek ítélte a jogszabályt, mert azt üzeni a queer gyerekeknek, hogy “valami baj van velük”. Arra is figyelmeztetett, hogy káros hatással lesz az LMBTQ fiatalok mentális egészségére.

 

400 százalékkal nőtt az online gyűlöletbeszéd mértéke a floridai homofób törvény elfogadása óta

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb