Nagyvilág

Putyin utasítására listázni fogják Oroszországban az LMBTQ tartalmakat

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök az emberi jogi tanács ülését követően utasította Szergej Kirijenko miniszterelnököt, hogy vizsgálja meg az internetes „toxikus tartalmak” nyilvántartásának létrehozását. A Novaja Gazeta beszámolója szerint az erre vonatkozó utasítást már közzé is tették a Kreml honlapján, és július 1-ig kell döntést hozni a témában.

A nyilvántartást „a kiskorúak védelme érdekében” hozzák létre, és kitalálója, az elnök mellett működő emberi jogi tanács tagja, Igor Aszmanov szerint a Wikipediához hasonló online katalógus lesz. A tervek szerint a nyilvántartásba olyan tartalmak kerülnek, amelyeket ugyan nem tiltanak be, de Aszmanov szerint negatív hatással lehetnek az emberekre. A listázandó tartalmak skálája igen széles, az állatpornótól kezdve az erőszakos tartalmakig ide kerülne még az oltástagadás, a radikális feminizmus, a gyermekmentes életmódról szóló információk, vagy az LMBTQ tartalmak.

Az emberi jogi tanács vezetője, Valerij Fadejev az alábbit találta mondani az ötlet tavaly novemberi felmerülésekor:

„Oroszországban tilos a cenzúra, és a különböző tartalmakba való bármilyen beavatkozás társadalmi feszültséget okoz. Vannak extrém esetek, mint például a nácizmus és a szélsőségesség, és a törvények tiltják az ilyen tartalmakat. És vannak olyan tartalmak is, amelyek nincsenek közvetlenül betiltva. Aszmanov elképzelése az, hogy a társadalom maga szabályozza ezeket a határterületeket”.

 

A listázáshoz Aszmanov a házmester-mentalitásra építene, a különböző online tartalmakat bárki jelenthetné, és a már említett Wikipediához hasonló módon zajlana a nyilvántartás vezetése és a jelentett anyagok minősítése. Emellett szükségesnek látja, hogy az orosz internetes nagyvállalatok, mint a Yandex vagy VK közösségi portál írásban vállalják, hogy fellépnek a nyilvántartásban szereplő „toxikus tartalmakkal” szemben.

 

 

Pornó kategóriába sorolná Oroszország a meleg szerelmet ábrázoló filmeket

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin