Hírek

Putyin: A melegek örüljenek, hogy élhetnek

Ritka alkalom, hogy Vlagyimir Putyin amerikai televíziónak ad hosszabb interjút. Ezúttal azonban Oliver Stone Showtime című műsorával kivételt tett és a műsorvezető megragadva az alkalmat a hazai LMBT-közösség helyzetéről is kérdezte Oroszország elnökét.

Noha az orosz szexuális kisebbségeket évek óta súlyos diszkrimináció éri – gondoljunk csak az úgynevezett homoszexuális propagandát tiltó törvényre, vagy a melegfelvonulás tilalmára nagyobb városokban -, Putyin szívesen látja a külföldről érkező melegeket, leszbikusokat és transzneműeket egyaránt. Az otthoniaknak pedig inkább hálásnak kellene lenniük, amiért másságukért nem sújtja őket halálbüntetés.

 

Vlagyimir Putyin

Nálunk nem úgy áll a helyzet, mint a legtöbb mohamedán országban, ahol a homoszexuálisoknak az életükkel kell fizetniük. Nem korlátozunk, vagy büntetünk szexualitás alapján. Sőt, rengetegen nyíltan beszélnek is nem hagyományos szexuális orientációjukról. Kapcsolatot ápolunk velük, sokan közülük kiemelkedő eredményeket is érnek el tevékenységük során. Még olyanok is vannak, akik állami kitüntetést kapnak ezért” – mesélte Stone-nak.

Putyin állítja, azért akadályozza az egyenlő házasság oroszországi megteremtését, mert annak semmilyen pozitív hatása nem lenne az ország évtizedek óta romló születési rátáján. “Az azonos neműek házassága egyetlen gyereket sem eredményez. Isten döntött, nekünk pedig a családok megerősítésén kell munkálkodnunk.

A politikus hozzátette, hogy sohase tusolna meleg férfi mellett. “Inkább nem provokálnám. De tudja dzsúdó és sambo mester vagyok…” Putyin olyannyira nem viseli jól, ha az LMBT-közösséggel hozzák hírbe a nevét, hogy nemrég az orosz kormány betiltotta az elnök transzvesztita ábrázolását mind nyomtatott, mind online felületeken.

Hozzászólások

Previous post

Valencia - Ahol mindenki talál kedvére valót

Next post

Csak tíz éves, de máris fantasztikusan sminkel ez a brit fiú