HírekPride

Programok péntekre – Budapest Pride 2017

Július 7. 18:30 – Beszélgetés a nemi betegségekről
Helyszín: Vansör

 

Manapság nagyon divatos a szexuális úton terjedő betegségekről, fertőzésekről beszélgetni. Úton-útfélen ezekkel riogatnak minket: olyannyira, hogy a szexuális felvilágosítás is gyakorlatilag kizárólag a biológiai alapokban és a betegségekre való figyelemfelhívásban merül ki. Vannak, akik a fertőzésektől rettegve nem mernek új partnerrel kezdeni, míg mások arra hivatkoznak: ők nem működnek óvszerben. Mi a hozzád legközelebb álló út?

Polilili (Schnierer Kati), az Ébredő Szexualitás Blog írója a tőle megszokott szókimondó őszinteséggel inspirálja a résztvevőket arra, hogy párbeszéd induljon el köztetek a témáról. Interaktív beszélgetés, ahol a te véleményedre, félelmeidre, szokásaidra is kíváncsiak leszünk. A részvétel ingyenes, de hozzájárulásokat elfogadunk.

További információ az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Július 7. 19:00 – RMQS (Raising My Queer Self)
Helyszín: Auróra

 

Az RMQS (Raising My Queer Self – Felnevelni queer önmagam) olyan sokszínű előadás, amely szöveget, mozgást, hangot, jelenlétet és hiányt kombinál, miközben a queerséghez kötődő témákat boncolgatja. Az előadás különös hangsúlyt fektet arra, milyen lehet egy olyan környezetben nevelkedni, amelyik nem fogadja el a nem-hetero identitást. A művészek személyes élményeikre és kérdéseikre támaszkodva fedezik fel a megélt pillanatok közötti hézagokat és nyitják meg a tudatot mindarra, ami egy adott szituációban történik.

Az AVOEC-et a brazil Luiza Moraes és az amerikai Lori Baldwin alapította, ők Budapesten találkoztak 2013-ban. Az AVOEC olyan munkákat hoz létre, amelyek szembeszállnak a binaritással, elfogadhatóvá teszik a bizonytalanságot, miközben az experimentális és tradicionális művészet határait feszegetik.

További információ az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Július 7. 20:00 – Chavela Vargas koncert
Helyszín: Fekete Kutya

 

Koncert a mexikói Chavela Vargas dalaival a 2017-es Budapest Pride keretein belül. Csiki Ágnes: gitár, ukulele; Tóth Bernát Réka: ének.

Chavela Vargas időskorára a mexikói zene egyik legnagyobb ikonjává vált. A Costa Ricán született énekesnő sokáig utcazenélésből élt, első albuma 30 évesen jelent meg, de igazán híres és elismert csak 70 éves korára lett, innentől teltházak és ujjongó taps fogadta mindenhol. Pedro Almodovar filmjeiben is énekelt, és játszott a mexikói festőnő, Frida Kahlo életéről készült filmben. Chavela életét az alkoholhoz és a nőkhöz fűződő viszonya határozta meg. Dalait a szókimondás és az erős érzelmek jellemzik, de Ágnes és Réka előadásában az intimitás is nagy hangsúlyt kap.

,,Innét és onnét való sem vagyok,
nincs korom, sem jövőm,
a boldogság az egyetlen szín, amit viselek”
ford.: Jozifek Zsófia

További információ az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Július 7. 23:00 – Women’s Pride 2017 leszbikus buli
Helyszín: Gödör Klub

 

A Budapest Pride Fesztivál leszbikus bulija az Ösztrosokk közreműködésével. A Pride előestéjén partizz velünk, hozd a barátaidat, találkozz rég nem látott haverokkal, ismerkedj meg új emberekkel! A nagyteremben retroval indítunk és egyre frissebb slágerekkel folytatjuk a talpalávalót. A kisteremben karaoke programmal várunk, ahol megmutathatod énektudásod. Transz és nem bináris embereket is szeretettel várunk.

További információ az esemény Facebook-oldalán.

 

 

 

hirdetés
Previous post

Éhség - Merészen nyúl a melegség kérdéséhez egy új könyv

Next post

Az év legfontosabb LMBTQ eseménye – A Budapest Pride sajtószóvivőivel beszélgettünk