Kultúra

Programajánló: Magic Mirror – Sziget 2015

Film, zene, tánc, beszélgetés, varietéműsor és hatalmas bulik: a Sziget “heterobarát” queer sátra idén immár tizenötödik alkalommal várja fantasztikus programokkal a fesztiválra látogatókat.

Fotó: sziget.hu

Fotó: sziget.hu

A programok sorrendje minden nap ugyanúgy alakul: 15:00-kor kezdődik egy beszélgetés, 17:00-kor a filmvetítés, 19:00-kor a Hócipő kabaré, 23:00-kor a varietéműsor; éjféltől pedig az éppen aktuális DJ szettjére rophatjuk hajnalig a tükrökkel teli mágikus sátorban.

A délutáni kerekasztal-beszélgetéseken kurrens témákat járnak körül a meghívott vendégek: lesz szó a budapesti meleg bulikról és a különböző helyszínekről, különféle LMBT személyeket segítő programokról, valamint a szexualitással kapcsolatos kutatások és a valóság kapcsolatáról. Különösen izgalmasnak ígérkezik a magyarországi vidéki, illetve határon túli magyar melegek helyzetét feltáró szombati beszélgetés, de valószínűleg vasárnap délután is tömve lesz a sátor, hiszen ekkor a Meleg férfiak hideg diktatúrák című dokumentumfilm készítői és szereplői lesznek a vendégek. A beszélgetéseket élőben közvetíti a Pink Rádió.

dyke-hard

Mókásnak ígérkezik.

Ez utóbbi alkalommal természetesen a fent említett filmet vetítik majd afféle zárásként, de a megelőző napokban is érdekes alkotásokat láthatunk. Augusztus 12-én, szerdán “az év kultfilmjének” nevezett svéd Dyke Hard-ra ülhetünk be, amely egy akció-horror-komédia leszbikus rockerek bandaharcáról – mindehhez pedig ninják, kiborgok és görkorcsolyaversenyek társulnak. Csütörtökön az idei Berlinale Teddy-díjas, LMBTQ témájú rövidfilmjeiből tekinthetünk meg egy válogatást, pénteken az athéni Outview, majd szombaton az ugyancsak berlini Xposed fesztivál legjobbjaival ismerkedhetünk meg, a fesztiválok igazgatóinak személyes közreműködésével.

Alex Shchukin, a pózna ördöge. Fotó: Travis de Jonk

Alex Shchukin, a pózna ördöge. Fotó: Travis de Jonk

A varieté összeállítását Lakatos Márkra bízták a Magic Mirror szervezői. A művészeti vezetővé avanzsált stylist olyan kiváló előadókat hívott meg mint Sally Morell (Berlin), Dennis és Szulita, Alex Shchukin (UKR), Sergey Timofeev (UKR), Rőser Orsolya, a Same Sex dancers (Dobos Richárd és Szelle Marcell) vagy a The Trash Bombs (koreográfus: Kurucz Sándor). A táncművészeti és akrobataszámokból álló műsort minden este 23:00-kor nézhetjük meg.

Mickey Friedmann - már a látványért megéri.

Mickey Friedmann – már a látványért megéri.

Végül, de nem utolsósorban természetesen nem feledkezhetünk meg a partikról sem. A line-up alapján fergeteges bulikra számíthatunk idén is: a nyitóbulin Vida G, Nixon, Rookie T., Hanzee, Sam Starion és MC Fantom adják majd a talpalávalót, de rajtuk kívül – a teljesség igénye nélkül – a Szkafander Crew, Tama Sumo, Gloria Viagra, Micky Friedmann, Mada, Infrgandhi és Cyborg Templar is vendégeskednek majd a 15 éves Magic Mirror sátorban.

Gyertek el ti is – ott találkozunk!

A teljes programot itt találjátok.

 

 

 

Previous post

Így sikerült a seattle-i hetero pride

Next post

Sosem merült fel bennem, hogy egy esetleges kudarc miatt abbahagynám - interjú Kállai-Kiss Zsófival