Lifestyle

Pride & Liberty – Ékszerek a szivárvány színeiben

Külföldön már többször találkoztam olyan ékszerekkel, amiket szivárványos kövekkel díszítettek, vagy valamilyen formában megjelentek rajta a szivárványzászló színei. Akkor azt gondoltam, ilyesmi Magyarországon több okból sem lesz kapható, majd végül egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, hogy ő az interneten talált egy hazai vállalkozást, akik kifejezetten LMBTQ emberek számára készítenek ékszereket. 

Általában a legjobb ötletek mindig olyankor születnek, amikor nem is számítunk rá, és sokszor érdekes élethelyzetekben pattannak ki ezek a lehetőségek a fejünkből. A Pride & Liberty ékszerkollekció ötlete akár a Szex és New York egyik epizódjába is beillő sztori lehetne, ugyanis egy cipőpróba során született. 

A Gyémánt Élet ékszer-kereskedés egyik tulajdonosa, Jacevics Anna 2015-ben egy Andrássy úti üzletben saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor valakit külsőségek – jelen esetben pusztán a ruházat – miatt elítélnek és kirekesztenek. Csalódottan kényszerült távozni. A kijáratnál azonban megállította egy udvarias eladó és segített neki cipőt választani. A cipőpróba során, amikor a fiatalember megtudta, hogy Anna mivel foglalkozik, elmesélte neki: őt egyszer egy ékszerüzletben érte hasonlóan kellemetlen szituáció. A párjának szeretett volna színes kövekkel díszített medált készíttetni és valószínűleg pont melegsége miatt részesült kirekesztő bánásmódban.  

Anna ekkor határozta el férjével, hogy életre hívják a Pride & Liberty ékszerkollekciót. A házaspár célja, hogy az LMBTQ emberek számára is egyedi, különleges és szép ékszereket gyártsanak. A Gyémánt Élet az első olyan ékszerész cég szeretne lenni Magyarországon, amely kifejezetten meleg férfiak, leszbikus nők és transzneműek számára készült ékszereket forgalmaz. Szeretnék éreztetni, hogy ők nem ítélkeznek – szerintük senki nem más, mindenki ember. 

 Miből áll a kollekció és mitől különleges a Pride & Liberty? A kollekció jelenleg karikagyűrűkből, mandzsettagombokból és fogadalmi medálokból áll, a jövő évben azonban várhatóan tovább bővül a paletta. Az ékszerek mindegyikét hazai ötvösmester készíti, és természetes zafírokat, gyémántokat építenek bele. A kézi gyártásnak, illetve a drágakövek mivoltából köszönhetően nincs és nem is készül két teljesen azonos ékszer. Tehát bátran kijelenthetjük, hogy a Pride & Liberty kollekció darabjai 100%-ban egyediek. Kuriózumnak számít, hogy a legtöbb ékszer a megrendelőkre szabva, egyedileg kerül legyártásra. Éppen ezért saját elképzelésünknek megfelelően is készülhetnek ezek az ékszerek, melyben természetesen nagy segítségünkre lehet a Gyémánt Élet szakértelme és drágakőválasztéka is. 

Gyémánt Élet 

www.gyemantelet.hu 

1089 Budapest, Győrffy István utca 1/A (3-as kapucsengő) 

+36 30 7732325 

info@gyemantelet.hu 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin