HírekPride

A Pride jegyében átalakították London közlekedési lámpáit

A jövő héten zajló londoni Pride alkalmából az angol főváros több közlekedési lámpáját átalakították, a kis zöld embereket felváltották az LMBT-szimbólumok. Ilyen először az osztrák fővárosban történt tavaly a bécsi Pride idején.

Traffic_640x345_acf_cropped-1

Az átalakítások természetesen csak ideiglenesek, a város így is szeretne részt venni a Pride-on. A különleges jelzőlámpákat június 19-én este kapcsolták fel a Trafalgar-tér környékén.

Sadiq Khan, London polgármestere a következőt mondta: “A legnagyobb dolog ebben a városban a mi sokszínűségünk, és minden londoninak büszkének kell lennie saját magára. Nagyon büszke vagyok a helyi LMBT-közösségre, és örömmel dolgozok velük a jövőben polgármesterként. Ezek a jelek mutatják, hogy vállvetve állunk egymás mellett, és így mutatjuk ki a városunkban található különbözőségek ünneplését és toleranciáját.”

TFL

TFL2

A polgármester beszédében megemlékezett az orlandói mészárlás áldozataira is.

Alison Camps, a londoni Pride igazgatója fantasztikusnak nevezte, hogy a város engedélyezte a különleges jelzőlámpákat. “Ez az apró szimbólum egy hatalmas gesztus a polgármestertől és a közlekedési vállalattól , és megtisztelve érezzük magunkat, hogy támogatnak bennünket. Rengeteg ember számára az elfogadás és a tolerancia egyfajta luxus, de ezek a jelzőlámpák megmutatják mennyire befogadó is London” – mondta.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb