Hírek

Pride felvonulást megtámadó, erőszakos hívők ellen emeltek vádat Dél-Koreában

 

Dél-Koreában még a tavalyi évben több erőszakos támadás is történt az Incheon Pride felvonulás alatt, melynek elkövetői konzervatív keresztény hívők voltak.

A pride szervezőinek feljelentése alapján most emeltek vádat a támadók ellen, akik többrendbeli rongálás mellett még egy mozgássérült felvonulóra is rátámadtak – számol be róla a Gay Star News. A fő vádlott egy lelkész, aki megragadott egy mozgássérült személyt a felvonáson és kiabálni kezdett vele.

A szervezők állítása szerint a tüntetők több járművet, zászlót és táblát is megrongáltak a felvonuláson és annak területén. A tüntetők mellett a másik problémát abban látták a szervezők, hogy véleményük szerint a rendőrség nem teljesítette a feladatát kötelességeihez mérten, és nem tett semmit az erőszak ellen.

Az Incheon Queer Kulturális Fesztivál ellen több mint ezer konzervatív keresztény tüntetett és támadta meg a felvonulókat, valamint a rendezvény elején megpróbálták feltartóztatni a menet LMBTQ résztvevőit is.

 

 

Bár a vádemelés az incheoni eset miatt történt, keresztény tüntetők már a fővárosban, Szöulban, és Csedzsu-szigetén (Jeju), a belföldi turizmus legnépszerűbb üdülőhelyén is támadtak meg pride felvonulásokat korábban.

Annak ellenére, hogy Dél-Koreában nem számít bűncselekménynek a homoszexualitás, továbbra is nagymértékű diszkriminációval kell szembenéznie az LMBTQ közösségnek, leginkább a konzervatív, vallásos gondolkodásmódú emberek miatt. A mindennapokat még napjainkban is erősen átható konfucianizmus miatt (ahol a fiú az érték, akinek meg kell nősülnie és tovább kell vinnie a család vérvonálat) a társadalomban erős az ellenérzés az azonos nemű párokkal szemben.

Ráadásul míg a lakosság közel hatvan százaléka egyáltalán nem vallásos, vagy legfeljebb az ősi koreai hagyományokat követi, addig azonban körülbelül 25 százalék az erősen konzervatív neoprotestáns kisegyházak és a katolikus egyház (viszonylag friss) híve. Érdekesség, hogy a keresztény hittérítők csak 1794-ben érték el a Koreai-félszigetet, de Dél-Korea modern történetében az 1970-es és 1980-as években ugrott meg látványosan a keresztény hívők száma.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin