Életmód

Pride & Fashion – A szivárvány színeiben

Az idei nyár nem csak a foci EB-ről és a riói olimpiáról, hanem a Pride-ról is szól. Bizony, a fél világ szivárványszínbe öltözik, hogy az elfogadást ünnepelje. Mert a Pride nem csupán egy figyelemfelkeltő felvonulás, hanem egy valódi ünnep az LMBTQ közösségek tagjai és azok számára, akik hisznek a nemtől, szexuális orientációtól, vallástól, politikától, valamint társadalmi és etnikai hovatartozástól független egyenlőségben. A világ vezető divatházai pedig elkötelezett és büszke támogatói a közösségnek. A következő összeállításban a Humen elhozta nektek a legmenőbb szivárványos kreációkat.

Vidám lábbelikChuck Taylor kicsit másképp

A 2016-os év legnagyobb szenzációja, hogy a Converse a klasszikusnak számító Chuck Taylor All Star tornacipőit kiszínezte, és egy szivárványos kollekció formájában újra piacra dobta. A márka mindig is híres volt fiatalos, vagány életszemléletéről és nyitott, elfogadó üzletpolitikájáról. Büszkén támogatja az egyetemes toleranciát, több kampányában is szót emelt a sokszínűség és az egyenlőség mellett. A limitált számú darabokat fröcskölt színezéssel, csillagokkal, elképesztő talpakkal és fűzőkkel látták el a tervezők. Őrületesen jó darabok!

Divat és politikaamerican apparel

Az American Apparel Pride-kollekcióját az amerikai elnökválasztás republikánus elnökjelöltje, Donald Trump és az ő “Make America Great Again” szlogenje ihlette. Az ismert divatcég tisztában van azzal, hogy Trump nem az LMBTQ közösség első számú érdekvédelmi harcosa, így a politikus híres mondását egy szójátékkal “Make America Gay/LGBTQ Again”-re változtatta. A diszkrimináció ellen küzdő American Apparel printelt pólók, szivárványos trikók, mintás táskák és a jól ismert piros baseballsapka újragondolt verzióját kínálja üzleteiben.

Szivárványos kifutókról

Egy éve már annak, hogy a New York-i 5th Avenue-n ünnepelte a fél világ az Amerikai Legfelsőbb Bíróság döntését, amely szerint az azonos nemű párok az USA minden államában házasodhatnak. Ekkor a szabad szerelem jegyében több Agatha Ruiz de la Pradamillió szimpatizáns cserélte szivárványosra közösségi oldalán a profilképét, ezzel pedig kitört a szivárványos őrület. Az egyenjogúság, az elfogadás és a tolerancia jegyében sorra jelentek meg a “Love is love” mottó alatt futó roppant színes és különleges összeállítások. A vezető divatházak női darabjaikban hozták vissza az ikonikus szivárványmotívumot. Alexander McQueen, Agatha Ruiz de la Prada, Chanel, Elie Saab, Emilio Pucci, Erdem, Givenchy, Jeremy Scott, Mara Hoffmann és a Prada is büszkén kiálltak a szerelem és az egyenlőség mellett. Bízunk benne, hogy ez a lista csak tovább bővül!

Stílusos, színes és vidám nyarat!

Szerző: Szakács Gábor

Previous post

A negyvenes években játszódó meleg dráma érkezik a BBC-re

Next post

Amszterdam királynője (Chez Nous, 2013)