Hírek

Pozitív változások a kenguruk földjén

Bár Ausztrália eddig nem volt túl elfogadó a melegekkel szemben, ez elmúlt egy hónapban nagy változások mentek végbe az egész kontinensre kiterjedő ország vezetésének mentalitásában.

Ausztrália elég keményen bánt a melegekkel a történelem során. Az országban elég sokáig büntették, ha valaki saját neméhez vonzódott, és ha rajta kapták, akkor akar 14 év börtönbüntetést is kaphatott. Bár ezek a törvények már nincsenek érvényben, az utolsó állam, Tasmania, nem is olyan regén törölte el, egészen pontosan 1997-ben. Ezenkívül az országban is a hazássági egyenlőség ellen is erősen tiltakoznak és a melegek vért sem adhatnak.

Most úgy tűnik, hogy változnak az idők. Múlt hónapban Tasmania kért bocsánatot azoktól, akiket szexuális beállítottságuk miatt bebörtönöztek, most egy másik állam, Victoria, is így tesz. Az államok felében akiket régen büntettek ezért kérhetik, hogy töröljék ki ennek minden nyomát a rendőrségi aktájukból.

A hazássági fronton is változásokra lehet számítani. Bar a miniszterelnök támogatná, mégis az elődje, Tony Abbot, homofób nézetei miatt mindent igyekezett megtenni, hogy minél később kelljen azt bevezetni, ezert népszavazást kezdeményezett róla, amivel így sikerült évekkel késleltetnie a döntést. A legfrissebb felmérések szerint azonban a kormánypárt tagjainak nagy része támogatja a hazássági egyenlőséget és szeretnének eltekinteni a költséges és időhúzó népszavazástól és a parlamenten belül megszavazni azt. Reméljük ez minél előbb sikerülni fog.

Previous post

LMBT-nyertesek a SAG-díjátadón

Next post

1 millió dollárt ajánlottak a volt képviselőnek melegpornó-szereplésért