Hírek

Pót-örömanyaként segítené meleg párok esküvőjét egy amerikai édesanya

Az esküvő különleges pillanat, amely során két ember a család és barátok jelenlétében hivatalosan is összeköti életét, fogadalmat téve, hogy kitartanak egymás mellett jóban és rosszban egyaránt. De előfordul, hogy ezt nem mindenki veszi könnyen tudomásul, akár a ceremóniáról való távolmaradással fejezve ki nemtetszésüket. Sajnos amikor meleg, vagy leszbikus párok kelnek egybe, a meg nem jelenő szülők száma kirívóan magas.

Jól tudja ezt az oklahomai Sara Cunningham is, aki nyilvános Facebook-üzenetben üzent mindazoknak, akiknek az édesanyja nem hajlandó részt venni a mennyegzőn: szívesen lesz ő a pót-örömanya. „Szolgálati közlemény:  Ha szükséged van egy anyára, aki ott van az esküvődön, mert a biológiai édesanyád nem megy el. Hívj. Ott leszek. Én leszek a legnagyobb rajongód” – olvasható a bejegyzésben.

 

Sara Cunningham

 

Sara, aki a mindennapokban építészmérnökként dolgozik, a saját bőrén, meleg fia révén tanulta meg milyen harcokat vívnak napról napra az LMBTQ-közösség tagjai és milyen veszélyeket rejt magában a félelem és ignorancia. Felszentelt lelkészként eddig is számos alkalommal adott össze azonos nemű párokat, de friss felajánlásával egy szinttel még feljebb lép.

A bejegyzés azután született, hogy rengeteg pártól hallottam távolmaradó szülőkről. Nemcsak, hogy a gyermekük házasságát nem ismerték el, de még a párkapcsolatukat sem” – mesélte a BuzzFeednek adott interjújában Sara, aki hozzátette, hogy az Egyesült Államok számos pontjából kommenteltek édesanyák, nővérek a poszt alá, jelezve, hogy az adott régióban ők is nagyon szívesen vennének részt esküvőkön pót-örömanyaként ott, ahol szükség van rá. „Az embereknek reményre van szüksége.

Íme néhány angol nyelvű komment:

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin