Hírek

Pornóellenes mormonok közé állt a melegpornós

 

Még múlt héten jelentette be visszavonulását a melegpornós Markie More, aki az elmúlt hat évből több mint 131 felnőttfilmet jegyez. Döntését azzal indokolta, hogy nem kíván egy olyan iparágban dolgozni, ami kéjsóvár és deviáns magatartást reklámoz.

 

 

Két nappal később a közösségi médiában hetvenezer követőjének egy mormon pornóellenes szervezet üzenetét kezdte hirdetni: a Fight The New Drug (Küzdj az új drog ellen) szervezet két alapítója, Clay Olsen és Jason Caroll többek között azt vallja, hogy a pornó halálos drog. A felnőttfilmek káros hatásait több vizsgálat és felmérés kimutatta már. A mormon szervezet is erre alapozza üzenetét:

“Akár hiszed, akár nem, egészséges, pornómentes életet érdemelsz. Nem számít, hogy soha nem néztél még pornót, vagy épp azzal küzdesz, hogy folyton csak pornót nézel, nincs különbség – boldog, tartalmas, igazi és egészséges életet érdemelsz, a mérgező pornó nélkül. És főleg: jobbat érdemelsz a pornónál.”

 

 

Markie More most szintén az ügy mellé állt, ugyanakkor iparági források arra hívják fel a figyelmet, hogy ezt nem biztos, hogy a legjobb helyen teszi. A Fight The New Drugs szervezetet ugyanis többen is csupán egy ügyesen menedzselt, pénzszerző vállalkozásnak tartják. Szerintük erre utal az is, hogy bár nonprofit szervezetként vetették nyilvántartásba magukat, agresszív pénzgyűjtő kampányt folytatnak, és a webshopjukban a logójukkal ellátott pólók, táskák, pénztárcák vásárlására biztatnak – sőt, klubtagságot is kínálnak, amivel 30 százalékos kedvezmény jár a webshopban történő vásárláskor.

Kritikusaik szerint pénzgyűjtő stratégiájukkal a valódi felvilágosító munkát végző szervezeteket járatják le, az pedig különösen tragikus, hogy ehhez egy expornóst is felhasználnak. More követői ugyanis hat éven át kaptak biztatást arra, hogy kövessék a pályafutását és a filmjeit a különböző fizetős felnőttfilmes oldalakon, most pedig egy hirtelen váltással egy pornóellenes csoport támogatására buzdítja őket.

More 2017-ben egyszer már szakított a felnőttfilmekkel, de akkor három hét szünet után visszatért. Most azt is közölte, hogy egy hónapon belül törli OnlyFans és JustForFans profiljait is, ahol havidíj fejében osztott meg magáról extra tartalmakat. A tavalyi év végén már megszakította a további munkát az őt sűrűn foglalkoztató Next Door Studios céggel. Ennek kiváltó oka azt volt, hogy állítása szerint a stúdiót irányító Rocco Fallon rendező évek óta fenyegette. Ha bármiben ellent mert mondani a rendezőnek, Fallon közölte, neki semmibe nem kerül bérgyilkost fogadni, hogy elvégezze a piszkos munkát.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb