Életmód

Pomádé, wax, zselé – Mi a különbség közöttük?

Akár egy drogéria polcait, akár egy webshop kínálatát böngészed, pomádék, waxok, hajzselék elképesztő tömege közül választhatsz. Mindegyiknek megvan a maga szerepe és az egész világon használják őket, de mi is köztük a különbség? És persze a legfontosabb, melyik közülük a legjobb? A következőkben a Dandy the Barber barberei tanácsait szedtük össze, amiből megtudhatjuk, hogy mikor melyik terméket érdemes használnunk.

 

 

Ha azt akarod, hogy jól nézzen ki a frizurád, akkor bizony formáznod kell. És ez nem csak annyit jelent ám, hogy elválasztjuk oldalt! Használhatsz pomádét, waxot vagy hajzselét, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet te szeretnél, és közben tartós is legyen a hatás. Mielőtt azonban bármelyiket is megvennéd, először tisztában kell lenned a hajad típusával (vékony vagy vastag szálú, száraz, zsíros, stb.), és azt is tudnod kell, hogy milyen frizurát is szeretnél. Amint ez a két információ rendelkezésre áll, lehet is kezdeni a megfelelő hajformázó beszerzését.

Pomádé
Ha a férfi hajformázásról van szó, a pomádé nem hiányozhat a listáról. Már a XIX. század eleje óta jelen van, és a tény, hogy a mai napig gyártják és használják, önmagáért beszél.

Mikor használjuk?
Ha minden egyes hajszálat tökéletesen szeretnél a helyére igazítani, akkor a pomádé neked való. Száraz hajon használva több tartást, de kevesebb fényt ad, míg nedves hajon pont fordítva, kevesebb a tartás, de több a fény. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor érdemes kerülni, mert könnyen erősítheti a hatást.

Wax
Amikor elkerül a wax, sokan rögtön a pomádéval azonosítják. Pedig két teljesen különböző hajformázóról van szó, és segítségükkel eltérő eredményt érhetünk el. A keverés oka részben abból adódik, hogy a világ számos táján sokáig egyetlen kategória létezett a boltok polcain, méghozzá a férfi hajformázó termékeké, ahová aztán minden bepakoltak.

Mikor használjuk?
Abban különbözik a pomádétól, hogy nagyobb szabadságot ad, segítségével lazább, kócosabb frizura is készíthető. Tökéletes választás azoknak, akinek esetleg zsírosabb a hajuk, ilyenkor matt hatású waxot érdemes használni. A három típus közül egyébként éppen a waxszal érheted el a leginkább természetes hatást.

Hajzselé
A hajzselé tipikusan az a kategória, amit minden férfi legalább egyszer kipróbál az életben. Mondhatni, alap azon férfi számára, aki hajformázásra adja a fejét.

Mikor használjuk?
Ha sűrű, vastag szálú a hajad, vagy ha a nagyon erős tartás a cél, akkor a hajzselé az ideális. Nem elhanyagolható a tulajdonsága, hogy hajmosással könnyen eltávolítható. Érdemes észben tartani, hogy minél vékonyabb szálú a haj, annál gyengébb zselét tanácsos használni, hogy elkerüljük az elnehezült hatást. És azt sem szabad elfelejteni, hogy miután a zselé megszilárdul a hajon, ellentétben a pomádéval és a waxszal, utána már nem lehet csak úgy beletúrni a frizurába.

 

 

Ha éppen a hajkoronánkra keresünk valamit, aranyszabályként érdemes a kifejezetten ebben utazó prémium márkák közül választani, és inkább hanyagolni a drogériák saját termékeit. Ezekkel a márkákkal tutira nem lehet mellényúlni: Uppercut, Baxter, Dear Barber Dapper Den, Mojo Hair, Tenax, Copacetic, Vines Vintage, Clubman, Reuzel, Hey Joe. Csak néhány azon termékek közül, amiből válogathatunk a Dandy the Barber belvárosi szalonjába érkezve, ahol a hazai barber szakma legjobbjai várják vendégeiket.

 

1056 Budapest, Irányi utca 18
Honlap: www.dandythebarber.com
Facebook és Instagram: @dandythebarber
Mail: info@dandythebarber.com
+36 1 610 1000
+36 31 788 8850 (Viberen is)

 

 

 

Lenny Kravitz post inject banner
Previous post

Meleg unokáját és a házassági egyenlőséget támogatja a 104 éves nagypapa

Next post

A kenyai kormány átnevelő terápiára küldené a meleg oroszlánokat