Lifestyle

Póló nélkül állnak ki transz férfiak a magabiztosabb közösségért

Ahogy nőnek fel, egyre jobban gyűlölik a testet, amelyet a tükörben látnak – rengeteg női testbe született transz fiú tapasztal hasonlót tinédzser évei során.

És ha el is kezdődik a tranzíció, a hormonkezelés és a nemkorrekciós műtétek, nagyon sok munkába telik, mire testben és lélekben egyaránt elérnek oda, hogy végre büszkén tekinthessenek a tükörbe.

Íme néhány transz fiú a világ számos sarkából, aki már nem fél felvállalni felsőtestét és bátorító üzenete is van a közösség többi tagja számára.

Sam (23), Svédország 

 

 

Mikor e fotó készült Sam nem sokkal volt túl az első műtéten és üzeni: fantasztikusan érzi magát! A hormonkezelésnek és a rendszeres edzésnek köszönhetően egyre izmosabb, mélyül a hangja és az arcán is pelyhedzeni kezdett a szakáll.

Kyle (23), New York (USA)

 

 

Felnőve az önbizalmamat volt legnehezebb felépítenem. Álmodni sem mertem róla, hogy valaha is eljutok oda, ahol most vagyok.” Kyle meggyőződése, hogy rendszeres testedzés és egészséges étkezés mellett bármilyen alak elérése is a célunk, igenis teljesíthető.

Kaiden (25), Pennsylvania (USA) 

 

 

Mióta 2017 novemberében átestem a mellkas-rekonstrukciós műtéten, sokkal nagyobb az önbizalmam.

Alex (28), Toronto (Kanada)

 

 

Őszintén szólva ijesztő volt olyan testben felnőni, amellyel nem éreztem kapcsolódást. Mintha idegen, sőt, fogoly lettem volna a saját testemben. Már nagyon fiatal kortól szorongtam és depresszió gyötört.

A tranzíció azonban Alexszel is csodát tett. Bár évekbe tellett, de eljutott oda, hogy szívesen néz tükörbe és szeretettel tekint arra, akit ott lát. “Végre önmagam vagyok.

Sebastian (29), Brooklyn (USA)

 

 

A láthatóság napról napra fejleszti a testembe vetett hitemet. Korábban még nyáron is pulóverben jártam, hogy elrejtsem a melleimet.

Liam (21), Pittsburgh (USA)

 

 

Egyszerűen szerelmes vagyok a testembe. Pedig volt idő, amikor zuhanyozni is lekapcsolt villany mellett mentem, annyira szégyelltem a tükörben látott testet. Nem gondoltam volna, hogy eljön az a nap, amikor ugyanabba a tükörbe nézve tetszeni fog a látvány, sőt, egyenesen imádni fogom!

Matias (23), Argentína

 

 

A tranzíció elkezdésével teljesen megváltozott az életem. Nagyon boldog vagyok.

Dustin (23), Florida (USA)

 

 

19 hónapja kapom a hormonkezelést és fantasztikusan érzem magam! Bár a mellkas-rekonstrukcióm még nem történt meg, folyamatosan azon dolgozok, hogy minél több izom épüljön fel és elérjem a célomat. Úgy érzem mindig is Dustin voltam, csak a tükör nem feltétlenül ezt mutatta.”

Transz fiúkkal magazinunk is több ízben készített interjút az elmúlt pár évben. Idén nyáron Horváth Noé magyar transz aktivista mesélt küzdelmeiről és örömeiről:

Egykor nő, ma már férfi – Portré Horváth Noé transz aktivistáról – Humen Online

Az egyik tavalyi Budapest Pride rendezvény egy beszélgetés volt az Amnesty International Magyarország szervezésében. A meghívott vendégről semmilyen, a felvezetett témáról kicsivel több tudásom volt. A fiatalember teltház előtt mesélt arról, milyen harcokat vív transz férfiként. Olyan emberként, aki női testbe született, de férfiként akar élni. Élettörténete napokig a gondolataimban volt.

Tavaly nyáron pedig az amerikai énekes, Jaimie Wilson adott exkluzív interjút tranzíciójáról és művészetéről:

„Nem tudsz valaki más lenni egész életedben” – Interjú Jaimie Wilsonnal – Humen Online

Jaimie Wilson női testbe született, ma pedig nemcsak az LMBTQ társadalom egyik leghíresebb, de egyik legjóképűbb férfi képviselője, aki ráadásul szorgalmasan építi zenei karrierjét. Vallásos környezetben nőtt fel Michiganben, majd rengeteg küzdelem után 19 évesen bejelentkezett egy fodrászhoz, levágatta hosszú haját és férfiruhában ment haza.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb