Hírek

Petícióval szedetnék le a Nők Lapja szivárványcsaládokat bemutató hirdetését

A Nők Lapja karácsonyi számában jelent meg egész oldalas hirdetés, amely a magyar szivárványcsaládok létezésére és elfogadásuk fontosságára hívja fel a figyelmet. Az anyag azonban nem mindenkinek nyerte el tetszését, a citizengo.org oldalon ellenzői, élükön Schittl Eszterrel petíciót is indítottak ellene.

Nyílt levelünkben arra kérjük a Nők Lapja vezetőségét, hogy a jövőben tartózkodjanak az ehhez hasonló tartalmak megosztásától. Ha Ön szerint is fontos a kérésünk, csatlakozzon aláírásával a nyílt levélhez, és küldje tovább ismerőseinek is, hogy ők is aláírhassák!” – olvasható az oldalon.

 

A petíció illusztrációja

 

A gyermekek élete édesanyjuk és édesapjuk szerelméből fakad. Alapvető természetük szerint szükségük van anyára és apára is. Ha egy anya vagy apa bármilyen okból nem nevelheti gyermekét, a gyermek hiányt él át.” – olvasható a nyílt levélben (a kiemelés nem tőlünk van).

Nem szolgálja a gyermekek és a családok javát szándékosan olyan modell mellett kampányolni, amelyben eleve kizárják az anyát a történetből. A magyar társadalom és a Nők Lapja olvasóinak nagy részére nézve bántó a hirdetés, mivel gyűlölködőnek állítja be azokat az embereket, akik nem értenek egyet az azonos nemű “szülőség” társadalmi elfogadásával. Régóta ez a taktikája az LMBT lobbicsoportoknak: aki nem ért velük egyet, az gyűlölködő, homofób. Mi Magyarországon szeretnénk elejét venni ennek a szemléletmódnak, mivel meggyőződésünk az emberiség évezredes tapasztalatain, értékeinken, alapvető erkölcsi normáinkon és a gyermekek iránt tanúsított felelősségünkön, nem pedig gyűlöleten alapszik. Kérjük, hogy ezt a megalapozott meggyőződésünket a Nők Lapja tartsa tiszteletben– olvasható a levél további részében (a kiemelések továbbra sem tőlünk vannak.

A petíció, amelynek címzettjei többek között a felelős kiadó vezérigazgatója, valamint a Nők Lapja főszerkesztője – közel 10 ezer aláírásnál tart.

A kampányra reagálva Becca Prior írónő – akivel korábban készített interjúnk itt olvasható – ellenkampányt indított: “Mert hazánkban nem sötét, ostoba emberekből áll a társadalom, és nem nézhetjük tétlenül, hogy minden olyan törekvést sárba tiporjanak, ahol az elfogadásról van szó. Nem hagyhatjuk, hogy a kirekesztő, gyűlöletkeltő emberek többségnek látszanak, pusztán azért, mert bennük elég erős a késztetés, hogy hangot adjanak a véleményüknek. Nekünk is van, mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, és képesek vagyunk küzdeni!

Szavait húzza alá az a közvélemény-kutatás is, amelynek eredménye szerint a magyarok többsége elfogadja a szivárványcsaládokat.

Boldogsággal töltött el, amikor láttam a Nők Lapja karácsonyi számában közzétett egész oldalas hirdetést, ami a homoszexuális férfiak gyereknevelését reklámozza. Úgy tudom, a Nők Lapja a nők lapja. Pontosan ezért örülök neki, hogy haladó szellemű magazin, és szem előtt tartja az egyenlő bánásmódot, az elfogadást, és komolyan veszi az olvasóközönsége érzékenyítését. A gyermekek élete jó esetben édesanyjuk és édesapjuk szerelméből fakad. De sajnos, felnőtt korára rájön az ember, hogy az élet nem egy mese, és sok gyermek család nélkül, nevelőotthonokban, vagy nevelőszülőknél reked, holott hazánkban rengeteg család vár az örökbefogadás lehetőségére. Többek között meleg párok is, akik valóban szerető, támogató családja lehetnének ezeknek a kicsiknek és a nagyobbaknak is” – olvasható többek között a nyílt levélben.

A hirdetést támogató nyílt levél itt írható alá.

A hirdetésben látható családdal, Marcival, Ádámmal és Andrissal magazinunk is interjút készített decemberben, amely teljes terjedelmében itt olvasható:

 

„Életem összes szerepe közül az apaságot élvezem legjobban”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb