Hírek

Perlik a spermabankot, mert kiderült, apuka skizofrén

Egy kanadai leszbikus pár perli a spermabankot, mert kiderült, nyolcéves gyermekük biológiai apja egy skizofrén bűnöző.

angie-collins
Angela Collins és a három hónapos fia, ekkor még semmit sem tudtak az apáról.

Angela Collins és Elizabeth Hanson az ontariói Port Hope-ból nyolc éve döntöttek úgy, hogy gyereket szeretnének, és ebben a helyi spermabank segítségét vették igénybe. Több száz donor adatlapját nézték át, míg végül egy 160-as IQ-val és neurológiai mesterdiplomával rendelkező személy mellett döntöttek.

Angela Collins a kanadai CBS Rádiónak elmondta, 2014-ben a spermabank véletlenül elküldte nekik az anonim donor nevét, és csak pár perces keresés kellett az interneten ahhoz, hogy kiderüljön, ki is valójában a fia apja. A neten fellelt adatok alapján megtudták, a férfi betöréses lopás miatt börtönben ült, skizofréniában és nárcisztikus személyiségzavarban szenved, továbbá nincs egyetemi diplomája. Így a pár a múlt hónapban beperelte a spermabankot félretájékoztatás miatt, hiszen a donor profiljában nem jelölték annak mentális állapotát és büntetett előítéletét.

“Tudjuk, hogy senki sem tökéletes, de nem választottuk volna őt, ha tudjuk, skizofréniája van” – mondta Ms. Collins a rádiónak. Hozzátette, a donorra nem neheztel. “Nem volt egészséges akkor. Ő nem egy rossz ember. Ő az a valaki, akinek egy betegsége van, és segített létrehozni életem szerelmét.”

A spermabank elnöke szerint a pár reklamációja nem vette vissza a cég megbecsülését.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb