Hírek

Perelni akarja szüleit egy biszexuális csecsen nő, amiért engedték kínozni

Egy huszonkét éves biszexuális nő, Aminat Lorsanova pert akar indítani szülei ellen, miután a poklok poklát kellett átélnie az oroszországi Csecsenföld régióban. Egy orosz LMBTQ szervezet segítségével el tudta hagyni hazáját, és jelenleg biztonságban él Oroszországon kívül.

A VICE értesülései szerint Lorsanova úgy döntött, pert indít egy csecsenföldi klinika ellen, ahol „kezelték”, valamint a szülei ellen, akik végignézték szenvedését.

 

 

Lorsanova huszonöt napot töltött a fővárosban, Groznijban, még 2018 augusztusában. Amikor arról kérdezték, pontosan mi is történt vele az úgynevezett klinikán, tisztán vissza tudta idézni az ott töltött idő minden egyes pillanatát:

„Az egyik ott dolgozó többször is megütött egy bottal a mellkasom alatt, aztán az ujjaival erősen nyomni kezdte a fájó pontot. A csípőmig húzta a szoknyámat, és ott is ugyanezt tette. Ordítottam a fájdalomtól, ő pedig csak mondta hangosan az imáit. Az anyukám és az apukám mindvégig ott voltak, de nem tettek semmit, még akkor sem, amikor a segítségüket kértem, és megkértem őket, hogy állítsák meg a férfit.”

A Lorsanovát bántalmazó férfi egyben a család egyik ismerőse is volt, és a Koránból olvasott fel annak érdekében, hogy kiűzzék a gonosz szellemeket, amelyek szerinte a nőben lakoztak.

Ezen kívül Lorsanova négy hónapot töltött egy elkülönített intézményben, valamint egyszer az édesapja lekötözte őt, és legalább hat alkalommal fecskendezett a testébe antipszichotikus gyógyszereket.

„Megbilincselt, és megkötözte a lábaimat ragasztószalaggal. A számat is leragasztotta. Azt mondta, úgy fog bánni velem, mint egy állattal, mint egy birkával. Az injekció után azt akarták, hogy abban a helyzetben aludjak el. Nem oldozta el sem a kezeimet, sem a lábaimat.”

 

LMBTQ-aktivista

 

2019-ben négy meleg férfi is kijutott a csecsenföldi régióból, és ők is részletes beszámolóval szolgáltak a történtekről. Mind a négyen másoktól kapott információk alapján kerültek a hatóságok kezébe, egyikük pedig azt mondta, amikor végre visszakerült a családjához, az egyik rendőr azt mondta nekik, hogy meg kellene ölniük a fiukat.

Azt is elárulták, hogy megtagadták tőlük az ételt, és korlátozták a vízforrásaikat. Munkának pedig olyan, szerintük megszégyenítő feladatokat kaptak, amiket a rendőrök csak „női munkák”-ként emlegettek, mint a mosdó takarítása, és a padló felmosása.

A négy férfi részletes leírást adott arról a celláról is, ahol kettejüket legalább negyven másik férfival tartották fogva. Másikuknak egy garázsban kellett maradnia, mielőtt elszállították volna egy cellába, amin nyolc-tíz férfival kellett osztoznia. A negyedik férfit egy pincében tartották fogva, távol társaitól.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin