Nagyvilág

Perel a francia first lady, amiért azt terjesztik róla, hogy férfinak született

Brigitte Macron jogi lépéseket tesz egy internetes összeesküvés-elmélet miatt, amely szerint ő transznemű nő, és férfinak született – számol be a BBC. A francia first lady a közösségi médiában került célkeresztbe, eredetileg szeptemberben, egy szélsőjobboldali weboldalon.

A pletyka szerint Jean-Michel Trogneux néven született. A név aztán több tízezer említéssel lett felkapott a közösségi médiában. Macron asszony – aki első házasságából származó három felnőtt gyermek édesanyja – ügyvédje megerősítette, hogy pert indít.

Úgy döntött, hogy eljárást kezdeményez, ez folyamatban van” – erősítette meg Jean Ennochi ügyvéd az AFP hírügynökségnek.

 

 

A 68 éves asszonyról szóló hazugságokat a férjével, Emmanuel Macron elnökkel szemben álló portálok terjesztették, köztük a szélsőjobboldali politikai körök, az oltásellenes csoportok és a QAnon összeesküvés-elmélet mozgalom tagjai.

A francia média egy Natacha Rey nevű nő által egy szélsőjobboldali lapban írt cikkhez vezette vissza a történetet. Ez aztán szélesebb közönségre talált, miután egy sokak által látogatott élő YouTube-közvetítésben megvitatták és sok oltásellenes, Covid-szkeptikus és szélsőjobboldali aktivista tovább osztotta.

Franciaországban 2022 tavaszán tartanak elnökválasztást. Bár Brigitte Macron férje, Emmanuel Macron hivatalosan még nem erősítette meg, hogy indul a második ciklusért, de a közvélemény számít rá.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb