Színes

Péniszfotóért cserébe engedte be a határőr a meleg férfit az országba

képünk csak illusztráció / fotó: © shadskaanna99

 

Sokkoló élményben volt része egy kíváncsi határőrrel annak a svájci férfinak, aki Németországba akart belépni.

A svájci-német határon, a Kreuzlingen – Konstanz határátkelőn jelentkezett belépésre egy férfi, aki a németországi – történetesen szintén férfi – párját szerette volna meglátogatni. A két egymással egybenőtt város közepén halad a határ, ők pedig az ikerváros ellentétes oldalán élnek.

A koronavírus-járvány idején a nemzetközi utazások korlátozottak, ugyanakkor a nem házasságban élő élettársak számára Németország biztosítja a rövid időre szóló belépési lehetőséget. Ehhez a külföldi félnek rendelkeznie kell egy írásos meghívóval, továbbá egy nyilatkozattal arról, hogy egy párt alkotnak, amin szerepelnek a kapcsolattartási adataik is. Ezen kívül igazolniuk kell, hogy már korábban is találkoztak személyesen, ehhez lepecsételt útlevéltől korábbi repülőjegyig olyan kiegészítő dokumentumokat is bekérhetnek, mint közösségi médiás fotók, levél- vagy email-váltások.

Mindez azonban még nem garancia a belépésre, azt az adott határőr belátására és diszkréciójára bízzák a hatóságok. Ezzel járta meg a médiában csak Kushtrim K. néven említett meleg férfi a 20Minuten svájci lap tudósítása szerint.

Az albán származású férfinek eddig soha nem volt problémája a határátlépéssel, múlt szombat délután azonban nem várt fordulat történt. A határőrnek nem voltak elegendőek az eddig bemutatott dokumentumok, ragaszkodott hozzá, hogy K. közös fotókat mutasson neki.

„Még mindig meg vagyok döbbenve, nem tudom elhinni, hogy ez történt. Rám üvöltött, hogy visszafordulhatok a svájci oldalara, ha nem tetszik. Iszonyú zavarban és nagy nyomás alatt voltam.”

 

Csakhogy a férfi a családja miatt nem coming outolt nyilvánosan, nincsenek közös fotóik a párjával a közösségi médiában. Mint mondja, nagyon óvatosnak kell lennie, mert a szülei hívő muszlimok, akik soha nem tudnák megérteni az orientációját.

A férfi igyekezett közös fotókat találni az okostelefonján, hosszú keresés után végre megtalálta a közös képüket a párizsi Eiffel-torony előtt. A határőrnek azonban ez nem volt kellő bizonyíték, további képeket akart, és egyik közös kép sem győzte meg.

„Még a párom fehérneműs képe sem volt számára bizonyíték. Akkora nyomást helyezett rám, hogy nem láttam más kiutat, mint hogy olyan képet mutassak neki, amelyen az arcom és a barátom pénisze látható. Csak az intim kép megvizsgálása után intett, hogy mehetek. Olyan megalázó helyzet volt, mintha én nem lennék teljes jogú állampolgár. Kíváncsi vagyok, hogy ez egy heteró pár esetében is így történt-e volna.”

 

A történtek után K. panaszt nyújtott be az illetékes szerveknek, amit a hatóságok is megerősítettek a svájci lapnak. Állításuk szerint azonban a megadott a napon nem végeztek határellenőrzést. A 20Minuten cikke szerint a német szövetségi rendőrség még nem adott ki nyilatkozatot az ügyben.

Roman Heggli, a svájci Pink Cross LMBTQ szervezet igazgatója elmondta, sokkoló, ami történt. Véleménye szerint nem fordulhat elő, hogy bárkit is ilyen szituációba kényszerítsenek. Azt várja, hogy a német hatóságok mielőbb tisztázzák a történteket, és komoly lépéseket tesznek a hasonló esetek megelőzése érdekében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb