Életmód

Példakép-e a mai fiataloknak George Michael vagy Ricky Martin?

A nyíltan meleg ausztrál énekes, Troye Sivan a Paper magazinnak mesélt azokról a gyerekkori élményeiről, amik hatására tudatosan vált LMBTQ példaképpé.

 

A 21 éves Sivan az egyik leginkább nyíltan és őszintén nyilatkozó LMBTQ sztár, aki emellett a közösségi médiát felhasználva támogatást és bátorítást nyújt a coming outhoz, vagy épp a kiáll az azonos nemű szerelem mellett. A saját maguk elfogadásával küzdő tinik egyik példaképe lett belőle, ennek pedig kiváltó oka egy gyerekkori élménye.

“Akkoriban nem voltak láthatóak melegek a médiában. Szerintem ez az, ami valamilyen módon befolyásolja azt, hogyan formálom a karrieremet. Emlékszem az első melegcsókra a tévében, és eldobtam tőle az agyam. Aztán megint évekig nem láttam ilyet. Persze, hallottam George Michael,  Ricky Martin, és más ismert emberek coming outjáról, de nem tudtam azonosulni velük, a helyükbe képzelni magam. Annyival idősebbek voltak nálam, és az egy más világ.
Én mindig próbálok őszinte lenni önmagamhoz, és remélhetőleg valaki majd meglátja magát bennem, és azt mondja: “Ó, tök szimpatikus ez az ember!” Vagy legalább megérti, hogy természetes dolog különbözőnek lenni.

Szeretnék befolyással lenni a fiatalabb rajongóimra, hogy megértsék: azok a dolgok, amiktől gyerekként furának vagy csak másnak látszanak, idősebbként gyakran pont amiatt leszel cool, vagy az segít alakítani a karriered. Azt mondom, tarts ki amellett, amit szeretsz! Csináld, amit szeretsz, és soha ne kérj bocsánatot azért, amiért az vagy, aki! Nem a te dolgod megfelelni, csakhogy másoknak kényelmes legyen.  Az ilyen emberek egyszer úgyis a helyükre kerülnek.

Nem csak a rajongóimhoz szeretnék szólni, hanem a szüleikhez is. Azért fontos számomra, mert láttam saját magamnál, mennyire hatással van a szüleimre, a családomra, a barátaimra. Az életben mindenkinek, de különösen egy queer ember számára a támogatás a legfontosabb, ami mindent megváltoztat. Szeretném, ha a szülök ezzel tisztában lennének.

Számomra a világon a legmegtisztelőbb, amikor egy koncertre olyan srácok jönnek, akiket a szüleik nem engedtek el egyedül, hanem elkísérték ők is a fellépésre. Aztán látom, hogy a szülők is éneklik a dalokat. Na de jó ég, a hétköznapokon hányszor játszhatták le a számaimat a srácok a kocsiban útban a suli felé, ha a végén már kívülről tudják a szülők is a dalszöveget?! Nekem ez az élet.”

 

Troye Sivan – Blue Neighbourhood Trilogy (Director’s Cut)

Buy, Download or Stream the album Blue Neighbourhood featuring Wild, Fools and Talk Me Down: https://UMA.lnk.to/TroyeSivanYM Subscribe to the official Troye …

 

hirdetés
Previous post

Egy apa reakciója, miután fiát rajtakapják csókolózni egy másik fiúval

Next post

Karácsonyi jókívánságaink a HUMEN olvasóinak