Hírek

Paródiának tartják, betiltaná két amerikai képviselő a melegek házasságát

Figyelemreméltó törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az észak-karolinai képviselőház két republikánus tagja. Larry Pittman és Michael Speciale azt szeretnék elérni, hogy a házasság intézménye ismét kizárólag a heteroszexuális párokat illesse.

A javaslat elfogadásával köteleznék az állami hivatalokat, hogy hagyják figyelmen kívül a Legfelső Bíróság 2015-ös döntését, amelynek értelmében az azonos nemű párokat az egész ország területén megilleti, ugyanolyan jogok mentén a házasságkötés.

 

Larry Pittman és Michael Speciale

 

A tervezet készítői úgy vélik, hogy a házasság kizárólag férfi és nő kapcsolatáként definiálható, amely az egyetlen “tudományosan magától értetődő természete az emberi létezésnek.” Jelentsen ez akármit. A beterjesztők egészen odáig mennek, hogy a házassági egyenlőséget a házasság paródiájaként jellemzik, amellyel a “szekuláris humanizmust” próbálják ráerőltetni a társadalomra.

A javaslat már egy ideje a képviselőház előtt hever és várhatóan nem is lesz belőle semmi, mivel a Legfelső Bíróság döntésével ellentétes szabályozás automatikusan törvénytelen.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb