Hírek

Parkolóban bukott le férfiakkal a katolikus pap

 

Isten útjai kifürkészhetetlenek – ez a jelen esetben többszörösen igaz. Még májusban kezdődött az idős katolikus pap kálváriája, amikor a németországi Trier egyik templomában a mise végén coming outolt a híveknek. Nemcsak azt mondta el, hogy meleg, de azt is, hogy rendszeresen szexel idegen férfiakkal az autópálya egyik parkolójában.

Ez a coming out azonban nem volt önkéntes. A helyi Triersche Volksfreund napilap beszámolója szerint a pap egyszerűen lebukott, méghozzá nem is akármilyen módon. A hírhedt meleg cruising helyen néhány paptársa szúrta ki a kollégát, akik értesítették a történtekről a felettes püspököt. (Arról sajnos nem szól a hír, hogy mi járatban volt épp arra a többi pap.)

A meglepett gyülekezet a bejelentést megtapsolta, és a plébánia képviselő-testületének világi elnökasszonya szerint a pap megkönnyebbültnek tűnt. Az újságnak nyilatkozva a nő elmondta, hogy az természetesen nem probléma, hogy a pap meleg, hívő katolikusként azonban az zavaró számára, ha rendszeresen parkolókban létesít kapcsolatot idegen férfiakkal.

A coming out után azonban a pap nyugalomba vonult. A trieri egyházmegye sajtóközleménye szerint a lelkész maga kérte a felmentését, mert „tisztáznia kell magában, hogy képes-e folytatni a cölibátust”. Stephan Ackermann püspök eleget tett a kérésnek, és felmentette a további egyházi szolgálat alól.

Nem ez volt ugyanis az első alkalom, hogy az érintett pap az autópálya-parkolóban töltötte a szabadidejét. 2009-ben már büntetést szabtak ki rá, amiért „exhibicionista módon viselkedett egy felnőtt előtt egy parkolóban.” Az akkori eset után három hónappal Ackermann püspök áthelyezte abba a gyülekezetbe, ahol most májusig szolgált.

 

 

Orális szexszel próbálta kiűzni az ördögöt egy lelkész három férfiból is

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb