Hírek

Pár nap különbséggel coming outoltak az elvált szülők

James Lubbocknak hétköznapi gyerekkora volt. Tele csodálatos családi nyaralásokkal, társasjátékozásokkal, és az iskolában is minden a legnagyobb rendben volt. Ez az összetartó, családi kép azonban kissé megrepedt, amikor a szülei elhidegültek egymástól, pár évvel később viszont történt valami, ami teljesen megváltoztatta az életét: édesapja melegként coming outolt, majd pár nap múlva pedig édesanyja is követte a példáját.

 

Képünk csupán illusztráció.

 

Lubbock a Huffingtonpost cikkében számolt be arról, milyen is volt, amikor szülei előbújtak, és sokak szerint ez a történet megérné, hogy képernyőre kerüljön.

Gyermekkorában mindkét szülőjére felnézett, miközben édesanyja otthon nevelte őt, és apukája sikeres üzletemberként tevékenykedett.

„Ahogy egyre idősebb lettem, rá kellett jönnöm, hogy nem volt minden tökéletes a kapcsolatukban. Ezt az illúziót az egyre gyakoribb veszekedések törték meg. Arra számítottam, hogy ha elmegyek egyetemre, akkor egy gonddal kevesebb lesz otthon, és a házasságuk talán egy új aranykorba léphetne. De sajnos tévedtem. Az első egyetemi évem alatt külön költöztek, miután a lehető legrosszabb veszekedésüket kellett végighallgatnom karácsonykor. És akkor hirtelen megtörtént – a szüleim attól fogva külön élték az életüket.”

Néhány év elteltével Lubbockot azzal kereste fel az édesapja, hogy szeretné, ha csatlakozna hozzá vacsorára, mert fontos mondanivalója van.

„Csak játszott az étellel, és az egész előétel alatt idegesnek tűnt, ami számomra nagyon furcsa volt. Apa általában roppant határozott volt, és sosem volt még a társaságomban ennyire ideges. Kezdtem elveszíteni a türelmemet, ezért megkértem rá, hogy mondja el, amit szeretne. Felnézett a tányérjáról, de kerülte a szemkontaktust, és utána arról kezdett beszélni, hogy még régen az iskolában néha voltak érzései fiúk iránt… És hogy meleg.”

Lubbock teljes sokkban hagyta el az éttermet, de közben mégis úgy érezte, hogy az a változás, amely hamarosan bekövetkezik az életében, furcsán pozitív irányba tereli majd a kapcsolatukat.

Nem sokkal ezután az édesanyja is vacsorára invitálta, ami kísértetiesen hasonlított arra a jelenetre, ami édesapjával is történt pár nappal azelőtt.

„Éppen azon voltunk, hogy elmondjunk mindent, ami mostanában történt velünk, amikor anya megemlítette, hogy nemrég költözött össze egy hölggyel, akit Susannak hívnak. Mielőtt elgondolkodhattam volna, hogy mire is akar kilyukadni, újabb bomba robbant. Anya leszbikus, és Susan a párja. Szép lassan sikerült erre a következtetésre jutnom. A szüleim egész életükben hazugságban éltek, és egy igazán fontos részüket megtartották maguknak. Egymás előtt is titkolóztak. […] Ezt követően anya és Susan még évekig együtt voltak, egészen anya haláláig. Teljesen összetörtem. Még most is nagyon közel állok Susanhoz, és rendszeresen találkozunk.”

Ami Lubbock apját illeti, ő hamarosan meleg társkereső oldalakra regisztrált, és a fia készítette róla azokat a képeket, amiket feltölthetett. Aztán egyre több mindent osztott meg Lubbockkal a fiatalkoráról, így megtudhatta, hogy édesapja drogügyletekbe is keveredett – akárcsak ő.

„Egyrészről az élete jobban különbözött az enyémtől, de voltak olyan dolgok, amikkel viszont teljesen együtt tudtam érezni.”

Szülei előbújása késztette arra Lubbockot, hogy nagyobb figyelmet szenteljen az LMBTQ-jogoknak, és közben rájöjjön, mennyire bonyolult is lehet valójában egy emberi lélek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb