Színes

Pár félmeztelen modell miatt melegpropagandától rettegnek az orosz hatóságok

 

Oroszország egyik legnagyobb zenei díjátadó gálája a Muz-TV Awards, amelynek idei eseménye kiborította a homofób hatóságokat.

A rapper Dava és az énekes Filipp Kirkorov egymáshoz passzoló, fekete és fehér öltönyben jelentek meg, őket egy csapat kigyúrt, olajozott testű, félmeztelen modellhad állta körül, mindezt pedig a nézők esküvői ceremóniához hasonlíthatták a hatóságok szerint.

Ha pedig mindez nem lett volna elég, a TikTok egyik helyi sztárja, Danya Milokhin egy félig női, félig férfi szerelésben jelent meg, a beauty blogger Igor Sinyak pedig férfi létére egy teljesen női ruhában.

 

 

A látottakon állítólag megdöbbentek a tévénézők, így az állami távközlési felügyelet azonnal vizsgálatot indított melegpropaganda miatt a díjátadó gála ellen.

„A Roszkomnadzor elemezni fogja a Muz-TV díjátadó gála adását, hogy megsértették-e a hatályos orosz jogszabályokat, többek között a gyermekek egészségének és fejlődésnek védelmét az őket károsító információktól”

 

– közölte a szabályozó hatóság június 8-án a RIA Novosztyi állami hírügynökséggel. A Roszkomnadzor óriási befolyással bír Oroszországban, a Kreml széleskörű hatáskörrel ruházta fel. Hatóságként korlátozhatja, milyen tartalmakat láthatnak az állampolgárok, miközben bírságokkal és tiltásokkal fojtogatja a technológiai vállalatokat és a médiát.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb