Hírek

Paprika spray-jel támadtak kézenfogva sétáló két férfira

Barcelonában egy ismeretlen nő paprika spray-jel támadt rá Edgar Aragallra, amiért az barátja kezét fogta a metró aluljáróban.

 

Edgar Aragall

 

A két férfi egy kellemes, táncos estén volt túl, és a metró aluljáróban sétáltak kézenfogva. Egy nő azonban amint meglátta őket, megkérdezte Aragalltól, hogy meleg-e, majd homofób megjegyzéseket tett rá. Amikor pedig egy másik arra járó nő közbelépett, Aragall és barátja védelmére kelve, a támadó őt is szidni kezdte – számol be róla az LGBTQ Nation.

Aragall ekkor már megpróbált találni egy biztonsági őrt, aki segíthetne megállítani az akkorra verekedéssé fajuló helyzetet, de egyet sem látott a környéken. Hamarosan a homofób támadó elővett a zsebéből egy paprika sprayt, és egyenesen Aragall arcába fújta.

Aragallt amilyen gyorsan csak tudták kórházba szállították. A spray miatt erős irritációt érzett a szemében, az arcán és a gyomrában is. Eközben a támadó eltűnt, és azóta sem bukkantak a nyomára. A helyi rendőrség azóta is nyomoz, hogy megtalálja az elkövetőt.

Nem ez volt az első eset, hogy az LMBTQ-közösség tagjait támadás érte egy barcelonai metró aluljáróban.

2019 júliusában például egy leszbikus párra rontott rá egy nő, amiért megcsókolták egymást a metrón. Kirohanását egy idősebb muszlim nő próbálta megállítani, ám ezzel csak azt érte el, hogy ő is a sértegetések célpontjává vált.

 

 

Previous post

Egy lelkész szerint Isten a koronavírussal a transz gyerekektől akar megszabadulni

Next post

Budapest a szivárványszínű arcát mutatta a világ egyik legnagyobb turisztikai kiállításán