Színes

Papnak állt az egykori melegpornós

fotó: Instagram

 

Joshua Broome, a nős, háromgyermekes apuka az iowai Cedar Rapidsban található Good News Baptist Church lelkipásztora. Polgári nevénél jóval többen ismerik azt a művésznevet, amit tíz évvel ezelőtt használt: Rocco Reed név alatt egy időben a felnőttfilmipar egyik legtöbbet foglalkoztatott szereplője volt.

Fénykorában havi szinten több tucat jelenetet vett fel, és nem csak heteró és biszexuális, hanem gay-for-pay előadóként melegpornó filmeket is forgatott – pályafutása során összesen több mint 1000 darabot. 2012-ben a szakma legnagyobb döbbenetére visszavonult, távozásakor ezt így indokolta: „A felnőttfilmiparban töltött időm minden szempontból véget ért. Azt is szeretném kimondani, hogy nem vagyok és soha nem is voltam meleg, én csupán egy felnőttfilmes előadó vagyok. Azért vonulok vissza, mert ideje továbblépnem.”

Döntésének valódi okáról akkor nem beszélt. Ahogy a New York Postnak elmondta, 2012-re a mentális egészségét megviselte az, hogy egy idő után csak egy termékként tudott önmagára tekinteni, amit mások használnak. Úgy érezte, körülötte minden hazugság és kitaláció, már nem tudta, hogy ki is ő valójában – inkább azonosult a művészneve alatt dolgozó alteregójával. Szakmabeli barátai közül sokan hasonló cipőben jártak, többen öngyilkosok lettek, és mint Broome elmeséli, ő is el akarta dobni az életét.

A most 39 éves férfi eredetileg színész szeretett volna lenni, ezért először modellként kezdett dolgozni, majd Los Angelesbe ment, hogy valóra váltsa az álmát. Pincérként dolgozott Hollywoodban, amikor egy alkalommal az egyik asztalnál ülő, négy csinos nő megkérdezte tőle, nem akar-e színész lenni. Összehozták egy felnőttfilmes producerrel, aki azt ígérte neki, hogy híressé teszi. Utólag Broome úgy látja, becsapta önmagát azzal, hogy elhitte, az így keresett pénz majd boldoggá teszi.

Miután 2012-ben hátrahagyta az addigi életét, hazaköltözött Észak-Karolinába, és korábbbi karrierjét titkolni próbálva egy edzőteremben kezdett dolgozni. Ott találkozott egy Hope nevű nővel, akivel együtt mentek el futni, és neki mégis beszélt a pornós múltjáról – amit a nő nem ítélt el. “A kedvességével és azzal, hogy nem utasított el, feltámadt bennem a kíváncsiság.” A következő hétvégén együtt mentek el egy templomba, és Broome elindult a vallás és a teológiai tanulmányok felé.

2016-ban összeházasodtak, született három kisfiuk, és Broome az Instagramon, a YouTube-csatornáján és a podcast sorozatában ma már nem szégyell a múltjáról mesélni. És miközben a felnőttfilmek káros hatásairól beszél, igyekszik egyetemes útravalóval is szolgálni:

“Függetlenül attól, hogy mit tettél, nem ez határozza meg, hogy ki vagy. Minden egyes ember értékes, rendelkezik jó tulajdonsággal, tehetséggel, kisugárzással, és képes adni valamit. Azt nem választhatod meg, hogy mi történik veled, de azt mindig megválaszthatod, hogy hogyan reagálsz a történtekre.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb