Lifestyle

Pánszexuálisként coming outolt a színésznő Jena Malone

Jena Malone
Jena Malone /Fotó: Richard Shotwell/Invision/AP

 

Jena Malone, az Álomháború című filmből, illetve Az éhezők viadala-filmsorozatból ismert színésznő nemrég Instagram-oldalán osztotta meg követőivel, hogy pánszexuális irányultságú: “Szeretem az embereket.”

“Azt hiszem, úgy éreztem, mintha heteroszexuális férfi lennék női testben. Vizualizáltam a vágyait, és magamra vetítettem őket. De ez sosem lehetett a számomra megírt teljes történet” – írta Malone a videója alá.

“Szóval új módszert sajátítok el az elmesélésére. A szavakat arra használom, hogy irányt mutassanak, nem pedig arra, hogy meghatározzanak engem. Hogy a szexuális identitásomnak több tanítanivalója és mondanivalója van számomra. Megtalálni azokat a szavakat, amelyeket szerintem helyesebb felfedezni a történetemben. Pánszexualitás. Szapioszexualitás. Poliamoria.”

A bejegyzés végén a színésznő elárulta, hogy eredetileg május 26-án, a Pánszexuális Tudatosság Napján akarta mindezt nyilvánosságra hozni, de lemaradt róla. “Anya vagyok, mindig mindennel több hónapot kések”, mondta.

Nem sokkal később Malone úgy nyilatkozott, örül, hogy végre felfedezheti ezt az utat, imádja felfedezni önmagát, az identitását és a szexualitását. “A szexuális felfedezés olyan gyönyörű. Úgy értem, az összes identitásút annyira klassz. Úgy érzem, hogy egy kicsit későn érkeztem meg, abban az értelemben, hogy képes legyek kevésbé szégyellni magam” – magyarázta. “Imádom, hogy többet tanulhatok magamról, függetlenül a koromtól vagy a tapasztalataimtól.”

Azt is elárulta, hogy a családja mindig is rendkívül támogató volt, amiért nagyon hálás. A színésznő két anyával nőtt fel, édesanyja és a barátnője közösen nevelték. Testvére, Mads queerként azonosul.

 

 

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb